Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tippek a házassághoz

2019. február 14. 4:00
Minikonferenciát szervezett a Házasság hetéhez kapcsolódóan a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület szerda délután Gyümölcsöző házasság címmel a Hangvillában.

Három előadáson keresztül három különböző nézőpontból foglalkoztak a házassággal.

A Tátrai házaspárA Tátrai házaspár

2017 óta minden év elején megrendezik a Rendhagyó randevúk programsorozatot Veszprémben: öt hét alatt öt feladatot kell teljesíteniük a résztevő házaspároknak. Akik sikeresen abszolválják a feladatsort, azok a párok a házasság hetét lezáró rendezvényen tombolán vehetnek részt – vázolta a helyi ötletgazda Tátrai házaspár: Tátrai József és Tátrainé Radics Rita, akik egy az országban már több helyen is működő kezdeményezést honosítottak meg városunkban.

Hogyan maradhat élő a szeretet a házasságkötés után is? – erre a kérdésre próbált válaszolni Süveges Gergő újságíró és felesége, Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus. Megállapították: a házasság nem működik magától, napról napra meg kell dolgozni érte. Ki kell alakítani és életben kell tartani az egymásra figyelés apró szokásait; a hiányosságok helyett arra kell figyelni, amit adni tudunk egymásnak; érdemes kommunikálni egymással nap közben is, amikor nem vagyunk együtt; nem szabad megengedni, hogy közben egyes témák tabuvá váljanak.

A Süveges házaspárA Süveges házaspár

A párkapcsolatnak azonban így is vannak végzetes buktatói Pilát Gábor író, párkapcsolati szakértő szerint. Sokszor elfelejtjük, hogy a párkapcsolat nem működik automatikusan, napról napra folyamatosan teremtésben kell tartani. Ha bármelyik fél „leveszi róla a teremtés szándékát”, a párkapcsolat abban a pillanatban megszűnik. A szakadék aljáról is meg lehet menteni egy kapcsolatot, de csak akkor, ha van kölcsönös szándék rá.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.