Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fekete volt a hosszú hétvége / Tragikus balesetek a régióban

2008. május 5. 13:10
Szerdától hétfőig több súlyos baleset történt a Közép-Dunántúlon, vannak akik vállságos állapotban kerültek kórházba. Felborult, kigyulladt járművek a Veszprém megyei utakon. A balesetkben szerencsére senki sem vesztette életét.
Hárman sérültek meg az M7-es marcali csomópontjában, amikor péntek délelőtt két autó ütközött össze az autópálya Somogy megyei szakaszán, a 68-as kilóméternél. Az egyik jármű kigyulladt, két ember súlyos, egy harmadik pedig könnyű sérüléseket szenvedett.



További négyen sérültek meg Zala megyében. Szerdán délután Fityeház belterületén Murakeresztúr irányából Bajcsa irányába haladt egy Renault 5-ös, melynek vezetője balra akart kanyarodni az egyik ház kocsibejárójára. Összeütközött a szemből érkező Suzuki Swifttel. Mint kiderült, a civil Suzukit a Letenyei Határrendészeti Kirendeltség egyik, szolgálaton kívüli rendőr törzsőrmestere vezette, akinél a szonda alkoholfogyasztást mutatott, ezért a helyszínen bevonták a jogosítványát, és vérvételre állították elő. A baleset körülményeinek pontos tisztázására a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon vizsgálatot indítottak.

Egy műtárgyat is eldöntött és felborult egy Skoda a 7-es főúton csütörtökön este. Egy 39 éves férfi Eszteregnye felé haladt Skoda Octavia típusú gépkocsijával, amikor az autó menet közben letért a jobb oldali útpadkára, megcsúszott a nedves, füves részen, majd a jobb oldali árkon áthajtva a szántóföldön, a tetejére fordulva állt meg, miközben kitört két útjelző bóját és egy jelzőtáblát is. A férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, a vele utazó felesége és két gyereke könnyebb sérüléseket szenvedett.

Súlyosan megsérült az a férfi, aki autójával egy lámpaoszlopra csavarodott Székesfehérváron. Opel Astra sofőrje eddig tisztázatlan okból elvesztette uralmát járműve felett, s a Tompa utcai kereszteződésben felhajtott a járdára, ahol egy villanypóznának csapódott. Az autóból a tűzoltók szabadították ki a sofőrt, akit aztán a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.



Öten sérültek meg, közülük hárman súlyosan, amikor árokba hajtott és fának csapódott egy személyautó a 8-as főúton. A baleset vasárnap kora délelőtt történt a főút Veszprém megyei szakaszán, Várpalota és Inota között. Egy személyautó eddig ismeretlen okból áttért az úttest bal oldalára, majd árokba hajtott és egy fának üközött. A kocsiban ülő öt utast tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül, a mentők három embert súlyos, kettőt pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak a veszprémi kórházba.
Füssy Angéla
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.