Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Diplomaátadó ünnepély az MFTK végzőseinek

2019. február 3. 4:00
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar végzett hallgatói február másodikán vehették át okleveleiket.

Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese, az egyetemi évek legfontosabb eseményének nevezte a diplomaátadó ünnepélyt, hiszen az oklevelek, az idáig vezető hosszú útnak, és az elvégzett munkának eredményességét jelentik. A rektorhelyettes elmondta, minden diák büszke lehet a diploma megszerzésére, és arra is, hogy a fiatal éveiket a Pannon Egyetemen töltötték, hiszen a kiválósági rangsorokban az ország legjobb egyetemei között tartják számon.

Az ünnepély díszvendége volt Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, aki egy egészen kivételes beszéddel lepte meg a közönséget, hiszen a hallgatók búcsújára Mr. Keating, vagyis az általa játszott Holt költők társasága című előadás tanár emberének gondolatait hozta el. „Carpe diem”, hangzott el többször is, majd az élet megismeréséül szolgáló új és új perspektívák keresésére hívta fel a figyelmet, sok szerencsét kívánva a végzett hallgatóknak.

Navracsics Judit, a kar dékánja ünnepi beszédében kiemelte: a hallgatók, az új ismeretek és készségek elsajátítása mellett, a kritikai gondolkodást, a tenni akarást és a kreativitást is „eltulajdoníthatták”, és bízik abban, hogy a felsoroltak birtokában élve, egy életre bebiztosították maguknak a megélhetést. Továbbá reméli, hogy a diákok elhatározásaiban szerepel, hogy a világot jobbá, szebbé, és gazdagabbá tegyék.

Miszlivetz Ferenc, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézet főigazgatója egy szubjektív érzés kifejtésével kezdte beszédét, aki idegenkedik a formális összejövetelektől, de a veszprémi diplomaátadók kivételt képeznek. Elmondása szerint: „Valami történik, ami máshol nincs.”. Szerinte igazi közösséget alkot az egyetem minden tagja, melyre igen büszke. Végzős hallgatóitól végül angol nyelven köszönt el.

A Pannon Egyetem Szenátusa javaslatára az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Ötvösné Vadnay Mariannának, tudományos munkatársnak, nyugállományba vonuló pedagógusnak, aki kiemelkedő munkájával a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedett. Dr. Czeglédi Sándor docens úr, huszonöt éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül emléklapot vehetett át.

A végzős hallgatók fogadalomtételeik után, az oklevelek átadása következett, több mint ötven diploma került átadásra.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.