Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Februárban változik a helyi járatos menetrend

2019. január 31. 2:00
Az első hónap tapasztalatai alapján finomhangolják a helyi járatos menetrendet. A témát csütörtökön tárgyalta a Közgyűlés, a módosítások az 1, 3, 4, 5, 8, 10, 11, 13, 23 és 24 számú helyi járatok közlekedését érintik és február 18-tól lépnek életbe.

A módosított menetrendi táblákat megtalálja cikkünk alján.

Az első hónap tapasztalatai alapján több ponton is módosítotjk a helyi járatos menetrendeket február 18-tól.

A módosítások célja többek között a Henger utca és az ipartelep jobb kiszolágálása. A területet a körjáratként közlekedő 1-es, 8-as és 10-es autóbuszok szolgálják ki, ezek kihasználtsága műszakváltásokkor és 16 óra körül magas, egyébként az azon kívüli időszakokban alacsony. A Henger utca útfejlesztésének befejztével csökkent a buszok menetideje is, így újra kellett számolni a járatsűrűséget. A társaság szerint a Henger utcából a 10-es autóbusszal elindulva (Vasútállomáson a bent ért 1-2 percen belül induló következő buszra átszállva) Bakonyaljára vagy Haszkovó és a Jutasi lakótelep felé sokkal rövidebb idő alatt el lehet majd jutni a javasolt menetrendi változtatást követően.

Szintén az 1-es és 10-es buszokat érintő változás, hogy a járatok meghosszabbításával két új vonalat hoznak létre. A 10-es autóbusz Vasútállomásra történő megérkezése után hétköznapokon 3 alkalommal tovább közlekedik a Kádártai úti fordulóig (Vasútállomás-Jutasi út-Haszkovó utca-Hold utca-Kádártai út útvonalon, az összes érintett megállóhelyen megállva), ezeknél az indulásoknál 20-as jelzéssel. Az Iparterületről így az ott 6:10-kor, 14:10-kor, illetve 22:10-kor megálló autóbuszokkal közvetlenül, átszállás nélkül el lehet jutni Haszkovóra, kb. 15 perc alatt. Ellenkező irányban haladva az előbbiekben leírt útvonalon a 21-es autóbusz a Kádártai útról 5:21-kor, 13:21-kor és 21:21-kor elindulva a Vasútállomástól tovább közlekedik az 1-es autóbusz útvonalán. Ezekkel az autóbuszokkal is kb. 15 perc alatt, átszállás nélkül lehet majd eljutni a Haszkovóról az Iparterületre.

Emellett az 5-ös vonalat meghosszabbítják a vasútállomásig; a 13-as autóbuszok a reggeli időszakban 5 perccel korábban indulnak majd, hogy az iskolába járók a nagyobb forgalomban is időben célba érjenek. A 23-as és a 24-es járatokat sűrítik a reggeli időszakban. Módosítják a 11-es autóbuszok menetrendjént a jobb vasúti csatlakozások biztosításának érdekében. A jutaspusztai vasúti átjárók tartós zárási ideje kedvezőtlenül befolyásolta a 4-es autóbuszok menetrend tartási lehetőségeit, ezért a végállomási indulási időpontok 4 perccel korábbra történő helyezésével az autóbuszok a vonatok áthaladása előtt még ki tudnak haladni Jutaspusztáról.

vehir.hu
további cikkek
239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. tegnap 11:29 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.