Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar nyelv és irodalommal kezdődött az érettségi

2008. május 5. 12:00
Magyar írásbelivel kezdődött az érettségi hétfőn reggel 8 órakkor. Országosan a diákok kevesebb mint három százaléka választotta magyarból az emelt szintű matúrát, 2350-en nehezített vizsgát tettek, míg középszinten több mint 83 ezren érettségiztek ma.
Veszprém 7 önkormányzati fenntartású középiskolájában 620-an kezdték meg ma reggel az érettségit, mely mintegy 22 osztályt jelent, - mondta el a Vehírnek Szauer István, az Oktatási Iroda vezetője. Veszprémben összesen 317 emelt szintű matúrára kerül sor, - tette hozzá.


Illusztrációnk a Padányi Bíró Márton Katolikus Gimnáziumban az írásbeli vizsga után készült

A középszintű érettségi vizsgán Petelei István egy novellájának elemzése, Berzsenyi Dániel és Vas István egy-egy művének összehasonlítása, valamint "érvelés Ancsel Éva egy megadott műve alapján" közül választhattak a diákok. Az írásbeli vizsga rendben lezajlott, rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés.



Az előző évek botrányai után szigorú feltételek mellett nyomtatták ki és juttatták el a feladatsorokat az iskolákhoz. Az intézményekhez plombált csomagterű autókkal érkeztek a tételek. Az intézmények vezetői csak fél órával a vizsga előtt, bizottság jelenlétében nyitották ki a tasakokat, amiről jegyzőkönyv is készült. Holnap reggel matematika írásbelivel folytatódik az érettségi.
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.