Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Hit, remény, öröm, szeretet: lobog a negyedik gyertyaláng

2018. december 22. 18:12
December 22-én már négy gyertya fénye világította be a veszprémi Szentháromság teret: a várakozás időszakának utolsó lángját Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek gyújtotta meg.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy már régi hagyománynak számít Veszprémben, hogy a város, a veszprémi nagy család a közös adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával üzeni, hogy várja Jézus Krisztus születését.

- A veszprémiek számára különleges ez az esztendő, hiszen a karácsonyfa alá egy igazi városi siker is került azzal, hogy Európa Kulturális Fővárosa címmel jutalmaztak bennünket. Ez egy fantasztikus győzelem, de nem a díjról vagy a címről szeretnék beszélni, hanem az útról, amit megtettünk, mert ez az igazán fontos: Veszprém egy igazi családként, közösségként fogott össze és együttes erővel készült erre a megmérettetésre, közösen megvalósítva valamit, amit megálmodtunk - fogalmazott a polgármester karácsonyi köszöntő beszédében.

- Advent idején fokozatosan gyújtunk meg egyre több gyertyát, mindig közelebb kerülve a karácsonyhoz, a világ világosságához, az Úr Jézus Krisztushoz. Fontos, hogy út közben ne felejtsük el, hogy a legfontosabb a család és a szeretet, hiszen a karácsony a gyermekek ünnepe - zárta az ünnepélyt Márfi Gyula érsek.

A köszöntők után a polgármester és az érsek együtt gyújtották meg a veszprémi család koszorújának utolsó gyertyáját, majd feltették a két karácsonyfára az első díszeket, ezt követően az óriás szaloncukrokat formázó csillogó díszek utolsó darabjait az összegyűlt felnőttek és gyermekek akasztották a fákra, eközben a kisded Jézust Márfi Gyula és Porga Gyula helyezte el a jászolba.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. 2024. június 13. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.