Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színesre rajzolt karácsony ajándékba

2018. december 4. 2:00
Mindenki győztes a veszprémi és Veszprém környéki iskolások rajzpályázatán: az advent jegyében meghirdetett versenyen egyedülálló idősek karácsonyát színesítik ajándék alkotásaikkal a gyerekek.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány együttműködésével idén negyedik éve kerül fókuszba az összefogás és a jótékonyság a karácsonyt megelőző időszakban. A karácsony a szeretet ünnepe, és ez a szeretet mindenkinek jár: a "Legyen mindenkinek szép a karácsonya" című rajzpályázat célja, hogy a díjazáson felül, az adakozás szellemiségét is átéljék a gyerekek azzal, hogy az egyedülálló időseket ajándékozhatják meg rajzaikkal.

– Számunkra is nagy meglepetés, hogy közel 1000 pályamű érkezett be, 16 iskolából a 3-8. osztályig meghirdetett pályázatra. A verseny sikere a hatalmas összefogásnak köszönhető, ami az intézmények, pedagógusok, igazgatók, tanulók és a szülők közös munkájával jöhetett létre – mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

– A versenyen mindenki győztes, hiszen az elkészült rajzokkal közel ezer ember karácsonyát tudjuk szebbé tenni – emelte ki.

A Facebook szavazás alapján bírálandó pályaműveket végül a résztvevők nagy száma miatt szakmai zsűri vette szemügyre: a 950 rajzból 100 munka készítőjét fogják jutalmazni december 8-án fél háromkor a díjátadón. Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, Kádár Tibor festőművész és Csík Richárd festőművész döntése alapján a legjobbnak ítélt 100 pályamű december közepéig megtekinthető a Petőfi Színház előcsarnokában, majd a többi rajzzal együtt a díjazott alkotások is eljutnak egy-egy karácsonyfa alá.

A díjátadón három korcsoportban (3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály) az egyéni és az osztály kategória első három helyezettje és a különdíjas veheti át nyereményét, illetve minden iskolának nagyobb értékű Decathlon vásárlási utalvánnyal köszönik meg a munkát, amivel a közös cél megvalósulhatott.

Ovádi Péter hozzáfűzte, hogy a 3-8. osztályos tanulóknak meghirdetett versenykiírás ellenére volt olyan lelkes második osztályos csapat, aki pusztán a nemes szándékért örömmel vett részt a munkában, ezért is fontos, hogy mindenki kapjon egy visszaigazolást arról, hogy időt és energiát szánt a rajz elkészítésére, amivel színesebbé, vidámabbá teheti egy idős ember ünnepét: a fiatalok oklevelet kapnak emlékül a kedves cselekedetért.

- A gyerekekben nagyon sok szeretet van, amit ők a rajzokon keresztül fantasztikusan ki tudnak fejezni. Ezzel az ajándékozással egy hidat képzünk két generáció, az idősek és a gyerekek között- mondta Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke.

Takáts Emese szerint annak ellenére, hogy az alapítvány elsősorban fiatalokkal foglalkozik ilyen programokra is szükség van, hiszen ez egy pozitív példa, minta számukra társadalmi felelősségvállalásról, önkéntességről és jótékonyságról.

A nyertes pályamunkák rövid kiállításának otthont adó Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál elmondta, hogy a színház számára mindig nagy öröm, ha ilyen „szeretet kezdeményezésekben” segíthet, ami a legjobb szándékkal fordul a társadalom bármely olyan rétegéhez, amely szeretetre vágyik, hiszen advent idején nem is tehetünk nemesebb dolgot annál, hogy gondolunk egymásra.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.