Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Ruhával segíthetünk a rászorulókon

2018. november 27. 12:00
Negyedik alkalommal szerveznek téli ruhagyűjtést december 8-án és 9-én a Balaton Pláza parkolójában veszprémi rászorulók javára.

A Szövetség Az Egészséges Veszprémiekért Egyesület és a Veszprém Lions Club közös szervezésében megvalósuló ruhagyűjtő akcióra kedden sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet.

Leitold László, Némedi Lajos, Szaller PéterLeitold László, Némedi Lajos, Szaller Péter

A szervezeteket vezető Leitold László jelezte: elsősorban téli ruhaneműket várnak, kabátokat, vastag pulcsikat, amikre a rászorulóknak a hideg időben szükségük lehet – de a vékonyabb ruhadarabokat is le lehet adni, a felajánlásokat kezelő Máltai Szeretetszolgálat minden adományt eljuttat a rászorulókhoz. Ugyanígy a tartós élelmiszereket is – bár azok nem tartoznak a mostani adománygyűjtés profiljába.

A jövő hétvégén, december 8-án és 9-én 9-17 óra között leadott ruhákat hajléktalanoknak, rászoruló családoknak adja tovább a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – tudtuk meg Szaller Pétertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza intézményvezetőjétől.

Leitold LászlóLeitold László

Az idén negyedik alkalommal megrendezendő adománygyűjtés az elmúlt években rendre eredményesen zárult: évente több tíz köbméter ruhát adományoztak az akció keretében a veszprémiek.

Némedi Lajos alpolgármester – aki maga is a helyszínen segíti majd a gyűjtést – hangsúlyozta: karácsony közeledtével sokan próbálnak meg segíteni nehéz sorsú embertársainkon, fogjunk össze, hogy mindenki számára szép lehessen az ünnep!

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.