2021. április 13.
//
Ida névnap

Ruhával segíthetünk a rászorulókon

2018. november 27. 13:00
Negyedik alkalommal szerveznek téli ruhagyűjtést december 8-án és 9-én a Balaton Pláza parkolójában veszprémi rászorulók javára.

A Szövetség Az Egészséges Veszprémiekért Egyesület és a Veszprém Lions Club közös szervezésében megvalósuló ruhagyűjtő akcióra kedden sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet.

Leitold László, Némedi Lajos, Szaller PéterLeitold László, Némedi Lajos, Szaller Péter

A szervezeteket vezető Leitold László jelezte: elsősorban téli ruhaneműket várnak, kabátokat, vastag pulcsikat, amikre a rászorulóknak a hideg időben szükségük lehet – de a vékonyabb ruhadarabokat is le lehet adni, a felajánlásokat kezelő Máltai Szeretetszolgálat minden adományt eljuttat a rászorulókhoz. Ugyanígy a tartós élelmiszereket is – bár azok nem tartoznak a mostani adománygyűjtés profiljába.

A jövő hétvégén, december 8-án és 9-én 9-17 óra között leadott ruhákat hajléktalanoknak, rászoruló családoknak adja tovább a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – tudtuk meg Szaller Pétertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza intézményvezetőjétől.

Leitold LászlóLeitold László

Az idén negyedik alkalommal megrendezendő adománygyűjtés az elmúlt években rendre eredményesen zárult: évente több tíz köbméter ruhát adományoztak az akció keretében a veszprémiek.

Némedi Lajos alpolgármester – aki maga is a helyszínen segíti majd a gyűjtést – hangsúlyozta: karácsony közeledtével sokan próbálnak meg segíteni nehéz sorsú embertársainkon, fogjunk össze, hogy mindenki számára szép lehessen az ünnep!

Söge
Domján Attila

További cikkek

Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Mindannyian ismerünk néhány karácsonyi verset a gyerekkorunkból és sokan valószínűleg egy-egy jelenetet is elképzeltünk hozzá. Ezt gondolatot vittük most tovább, ahol ünnepi Fortepan válogatásunkban karácsonyi versek részleteit társítottuk a képekhez.
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Meggyulladt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján, melyet Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Megyesi Ferenc atya gyújtottak meg szombaton a Várban.
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Környezeti terhelés szempontjából a karácsony nem a legzöldebb ünnepünk, pedig néhány lépéssel jelentősen csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomát. Például azzal, hogy nem veszünk meg minden kacatot, vagy éppen fenntarthatóbbá tesszük a karácsony ékét, a fát.