2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Múzeumok csillagfényben

2018. augusztus 5. 12:00
Meghosszabbított nyitva tartással este tíz óráig várja négy nyári estén is látogatóit a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum.

A Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyei közül július 28-án szombaton és augusztus 17-én pénteken az egykori várbörtönt, a vár bejáratánál álló Hősök kapuját és a Tűztornyot, augusztus 4-én szombaton és augusztus 10-én pénteken pedig a múzeum főépületének kiállításait illetve a Bakonyi Házat tekinthetik meg déltől este tíz óráig az érdeklődők - közölte S. Perémi Ágota.

A Múzeumok Csillagfényben elnevezésű programok célja, hogy új nézőpontból mutassák be a múzeum kiállítóhelyeit, és azok is felkereshessék a tárlatokat, akik napközben dolgoznak vagy a nyaralásuk egyik napját érdekes esti programmal szeretnék zárni.

Laczkó Dezső Múzeum – Bakonyi Ház
(Veszprém Erzsébet sétány 1-3.)
2018. augusztus 4., szombat 12-22 óráig
2018. augusztus 10., péntek 12-22 óráig

Hősök Kapuja Látogatóközpont – Tűztorony – Várbörtön
(Veszprém, Vár u. 2-4.)
2018. július 28., szombat 12-22 óráig
2018. augusztus 17., péntek 12-22 óráig

A nyitva tartás alatt, a várbörtön miniden egész órakor induló turnusokban folyamatosan látogatható audio guide-al, 19.00; 20.00; 21.00-kor induló csoportoknak tárlatvezetés.

A csoportok maximális létszáma 60 fő, jegyeket az érkezés sorrendjében adják ki, amennyiben a turnusok betelnek nem áll módjukban további látogatókat fogadni. A szervezők köszönik a megértést!

Részletes információ:

www.ldm.hu

https://www.facebook.com/vmmuzeum

vehir.hu

További cikkek

Megújul az ország egyetlen Trianon múzeuma megyénkben
Megújul az ország egyetlen Trianon múzeuma megyénkben
Trianon 100. évfordulója előtt alig egy héttel tartották meg Várpalotán a Trianon Múzeumnak is otthont adó Zichy-kastély fejlesztésének alapkőletételét péntek délelőtt. Az ország egyetlen Trianon-múzeumának szellemi tartalma és infrastruktúrája 465,5 millió forint uniós támogatásból újul meg még ebben az évben.
Játszó medvéket és Nagy bánatot is találtunk Veszprémben
Játszó medvéket és Nagy bánatot is találtunk Veszprémben
Nemcsak a nagyobb veszprémi tereken helyezkednek ikonikus szobrok, műalkotások, hanem az eldugottabb utcákban, vagy éppen a társasházak árnyékban is belefuthatunk egy-egy különlegesebb emlékműbe. Mi most ezeket a kevésbé ismert alkotásokat kerestük fel és készítettünk egy listát belőlük. Tesztelje tudását, hogy hányról tudja megmondani, hol található pontosan?
Így tűnt el, majd éledt újjá Veszprém eldugott kegyhelye
Így tűnt el, majd éledt újjá Veszprém eldugott kegyhelye
Létezik egy eldugott kegyhely Veszprémben, ahol a legenda szerint Szűz Máriával beszélgethetnek a hívők. A Rab Mária forrás története egy ártatlanul elítélt fiatal nőtől indult és a több évtizednyi feledés után az utóbbi években ismét kezdi visszanyerni régi fényét.
Aki elbeszélgetne egy tündével is
Aki elbeszélgetne egy tündével is
A XX. század egyik, ha nem a legnagyobb kitalált eposzában nem csak mitikus lények és népek történetét ismerheti meg a regényolvasó, hanem önálló nyelveket is megtanulhat, amit mind-mind egy személy fantáziája szült meg. Egy veszprémi angoltanár most elkalauzol a tündék földjére és megszólalunk a tündék nyelvén is.
Elmarad a VeszprémFest
Elmarad a VeszprémFest
Jövőre viszont hét napos lesz, és három fellépőt már be is jelentettek.
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap