Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C

Borba és jazzbe fojtjuk a hétvégét

2018. július 6. 12:00
Péntek este megkezdődik végre a VeszprémFest kísérőprogramja, a Rozé Rizling Jazz Napok az Óváros téren. A hétvége kínálatából szemezgettünk.

A péntek este legérdekesebb másfél óráját a Finucci Bros és Myrtill ígéri, akik egyszerre ismerős és mégis újszerű repertoárral készülnek. A 22 órakor kezdődő koncerten ugyanis George Michael jól ismert slágereit hallhatjuk majd - úgy, ahogy korábban soha nem hallottuk. A jazzesre hangolt dalok egyszerre érintik meg a popzene és a jazz szerelmeseit.

Szombaton Hajdú Klára kvartettje érkezik a városba, hogy eddig megjelent albumaikról játsszanak a veszprémi közönségnek. És micsoda albumokról beszélünk! Plays Standards Dedicated to Chet Bake című lemezüket 2015-ben például Fonogram-díjra jelölték az év hazai jazz albuma kategóriában.

Hogy a helyi erőkről is beszéljünk: vasárnap a 2016-ban városunkban létrejött Soul & Emotion nyitja a napot. Céluk igényes egyedi hangzás létrehozása, ötvözve a modernebb zenei vonalakat a soul és funky tradicionális elemeivel. Repertoárjuk főként hasonló stílusú, külföldi zenekarok által előadott dalok feldolgozásából áll, a pörgős, groove-os lüktetéstől a lassabb, melankolikus dallamokig.

De ne menjünk el szó nélkül a hétvége többi szereplője mellett sem! Itt lesz velünk Kalmár Panni és csapata, Pocsai Kriszta kvartettje, Bogdán Norbert, a Tom Stormy Trió feat. Petrovna, Temesi Berci és Köles Eliza valamint a Koós-Hutás Áron E.T. Project.

Minden további részlet a programmal kapcsolatban itt olvasható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.