Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Országos tűzoltónapi ünnepség Siófokon

2008. május 3. 8:24
Az országos tűzoltónap központi pénteki ünnepségén Siófokon Ujhelyi István önkormányzati és területfejlesztési államtitkár elismeréseket és jutalmakat adott át Szent Flórián napja alkalmából. A rendezvényen a hivatásos, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóságok, a polgári védelem, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint Magyar Tűzoltószövetség képviselői is részt vettek.
 

Önkéntes száműzetésbe vonulva az utolsó alkalommal tehetek hitet a tűzoltóságnak, de fogadott bajtársként továbbra is segíteni fogom a tűzoltók áldozatos munkáját, amit az utóbbi két évben államtitkárként is segíthettem - mondta a tűzoltóságot is felügyelő Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium napokban lemondott államtitkára. Ujhelyi István hozzátette, az utóbbi években 14 milliárd forinttal segíthették a tűzoltóságok munkáját, és ez a támogatás a következő években is folytatódni fog.


Tatár Attila, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója többek között arról beszélt, hogy tavaly ezer fővel bővült a tűzoltók létszáma, így az uniós elvárásoknak megfelelően áttérhetnek a heti 48 órás munkarendre. Majd arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy folytatódott az eszközfejlesztés, a laktanya-felújítás is.

Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy izgalmas napokat él át a tűzoltóság, mert az Országgyűlésben törvény születik az önkéntes tűzoltóságokról.

 

A Szent Flórián napi ünnepségen Ujhelyi István az Év tűzoltója kitüntetést Zöld János ezredesnek, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének adta át, míg Szent Flórián érdemjelet öt, Bátorság érdemjelet két tűzoltó kapott, de közel 150 tűzoltó vehetett át dicséretet, jutalmat és előléptetést a tűzoltónap alkalmából. Az idén 125 éves helyi tűzoltóság számára a város polgármestere emlékzászlót adományozott a hivatásos tűzoltóság számára.

Az egész napos rendezvényen veterán tűzoltóautók vonultak fel a város utcáin, majd látványos bemutatókat tartottak, és könnyűzenei koncertek mellett a Flórián Band tűzoltózenekar szórakozatta a több ezer fős közönséget a helyi kulturális központ előtti téren.

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.