Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendhagyó megemlékezés a Táncsicsban a nemzeti összetartozás napján

2018. június 5. 12:00
Harmadik alkalommal emlékeznek a megszokottól eltérően a Veszprémi Szc Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiumában. A nemzeti összetartozás napján nem műsorokkal készülnek – ahogy a legtöbb iskolában –, hanem színes, kreatív és csapatkovácsoló feladatokkal.

A különleges megemlékezésről az iskolaigazgató, Eveli Péter mesélt. Elmondta, az ihlet onnan jött, hogy 2016-ban az intézmény részt vett a Határtalanul projektben, melynek keretén belül erdélyi diákokat láttak vendégül. Az ő tiszteletükre találták ki a témanapot, amelynek végül nagy sikere lett, így megtartották. Az évek során a programok folyamatosan változnak, de minden évben cél a témát elmélyíteni.

A legelső évben például az Ismerős Arcok Nélküled című dalát énekelte el az egész iskola közösen. „Felejthetetlen élmény volt, ahogy egyszerre megszólalt több száz gyerek”- fogalmazott Eveli Péter.

Idén vetítéssel kezdték a napot a diákok, Dékány István rendezését, a Csonka vágányon című dokumentumfilmet tekintették meg. Ezen kívül minden osztálynak saját prezentációt kellett készíteni, amelyben egy határon túl született híresség munkásságát, életútját mutatják be.

Az egyik lelkes osztály készített a témával kapcsolatban egy kisfilmet, amelyhez összeállítottak egy totót, így az általuk készített feladvány is része lett a közös iskolai feladatoknak.

Az utolsó állomás a közös néptánc, kárpátaljai táncokkal. Eveli Péter szerint nagy dolog, hogy ilyen színesek a programok, hiszen a feladatok valamelyikében minden gyerek meg tud mutatkozni. A nap zárásaként eredményt hirdettek. Eveli Péter hangsúlyozta, a nap nem a versenyre van kiélezve, de talán nem baj, ha a diákok kapnak visszajelzést. A győztes osztály egy tanítás nélküli munkanapot tudhat a magáénak, amelyet bármikor felhasználhatnak, de aznapra kötött programot szervez nekik az iskola, mégpedig ellátogatnak a Várpalotai Trianon Múzeumba.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Minden korosztálynak készültek a Szakmaszombat szervezői Minden korosztálynak készültek a Szakmaszombat szervezői A IV. Szakmaszombatra került sor a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumban, ahol pályaválasztási tanácsokkal, színes programokkal várták az érdeklődőket.   tegnap 7:25 Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Táncsics Mihály középiskola Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Százmillió forint értékben újították fel a Táncsics Mihály Technikum sportpályáját. 2023. szeptember 29. 14:13 Rangos elismerést kapott a Paszta Rangos elismerést kapott a Paszta Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza. 2023. szeptember 28. 12:34 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… 2023. szeptember 26. 16:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.