Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Rendhagyó megemlékezés a Táncsicsban a nemzeti összetartozás napján

2018. június 5. 12:00
Harmadik alkalommal emlékeznek a megszokottól eltérően a Veszprémi Szc Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiumában. A nemzeti összetartozás napján nem műsorokkal készülnek – ahogy a legtöbb iskolában –, hanem színes, kreatív és csapatkovácsoló feladatokkal.

A különleges megemlékezésről az iskolaigazgató, Eveli Péter mesélt. Elmondta, az ihlet onnan jött, hogy 2016-ban az intézmény részt vett a Határtalanul projektben, melynek keretén belül erdélyi diákokat láttak vendégül. Az ő tiszteletükre találták ki a témanapot, amelynek végül nagy sikere lett, így megtartották. Az évek során a programok folyamatosan változnak, de minden évben cél a témát elmélyíteni.

A legelső évben például az Ismerős Arcok Nélküled című dalát énekelte el az egész iskola közösen. „Felejthetetlen élmény volt, ahogy egyszerre megszólalt több száz gyerek”- fogalmazott Eveli Péter.

Idén vetítéssel kezdték a napot a diákok, Dékány István rendezését, a Csonka vágányon című dokumentumfilmet tekintették meg. Ezen kívül minden osztálynak saját prezentációt kellett készíteni, amelyben egy határon túl született híresség munkásságát, életútját mutatják be.

Az egyik lelkes osztály készített a témával kapcsolatban egy kisfilmet, amelyhez összeállítottak egy totót, így az általuk készített feladvány is része lett a közös iskolai feladatoknak.

Az utolsó állomás a közös néptánc, kárpátaljai táncokkal. Eveli Péter szerint nagy dolog, hogy ilyen színesek a programok, hiszen a feladatok valamelyikében minden gyerek meg tud mutatkozni. A nap zárásaként eredményt hirdettek. Eveli Péter hangsúlyozta, a nap nem a versenyre van kiélezve, de talán nem baj, ha a diákok kapnak visszajelzést. A győztes osztály egy tanítás nélküli munkanapot tudhat a magáénak, amelyet bármikor felhasználhatnak, de aznapra kötött programot szervez nekik az iskola, mégpedig ellátogatnak a Várpalotai Trianon Múzeumba.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.