Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

13 hónap egy tudósításért

2018. június 4. 11:58 // Forrás: Demokrata, 888
Nagy zúgolódást váltott ki nemrég Angliában, hogy a jobboldali újságírót, Tommy Robinsont 13 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek azért, mert tudósítani mert egy erőszakos muszlim banda büntetőperéről. Az ítéletet sokan a szólásszabadság elleni legsúlyosabb támadásaként értelmezik. Szombaton Budapesten is tüntetnek.

Az Angol Védelmi Liga (English Defence League, EDL) egykori alapítóját, Tommy Robinsont június elején letartóztatták és gyorsított eljárásban, (5 órával később) letöltendő börtönbüntetésre ítélték azért, mert Facebook-oldalán egy muszlim „nemierőszak banda” büntetőperéről mert élőben közvetíteni. Hogy pontosak legyünk, a bíróság épülete előtt tett fel kérdéseket a bandatagoknak, ez csapta ki a biztosítékot a hatóságoknál. Izgatásért és köznyugalom megzavarásáért tartóztatták le, és kreatívan a bíróság megsértéséért ítélték el.

A videót a bíróság előtti utcarészen vette fel, azon nem egyszer hallható, hogy az ott lévő rendőröket megkérdezi, biztosan nem tartózkodik-e a bíróság területén, ezzel minden bizonnyal éppen azt próbálta elkerülni, hogy ottlétébe bele lehessen kötni.

Olaj volt a tűzre, hogy a bíró majdnem egy hétig teljes hírzárlatot rendelt Tommy ügyével kapcsolatban, így Angliában is csak a külföldi sajtóból értesültek arról, hogy így akarják eltüntetni a „progresszív-haladó” nézetekkel szembe menő hangokat.

Tommy Robinson-fotó: AFPTommy Robinson-fotó: AFP

Tommy Robinson, a kanadai Rebel Media volt munkatársa évek óta tudósít az Egyesült Királyság meredeken romló közbiztonsági helyzetéről, és a tömeges bevándorlás, valamint az iszlám problémáiról.

És itt fontos felhívni a figyelmet arra, amely felett sokszor átsiklik az olvasó. Tommyt természetesen a baloldali és a liberális média szélsőjobboldalinak, rasszistának és muszlimellenesnek bélyegzi, holott ő nem a muszlimokról, mint egyénekről, hanem az iszlámról és annak veszélyeiről beszél (a muszlim különben sem egy rassz, hanem egy totalitárius ideológiát, az iszlámot követő embert jelöli).

A bebörtönzés hírére Tommy Robinsont többen is „megtalálták”, sőt, még aznap halálos fenyegetést is kapott muszlim bandáktól, hogy ha bekerül, azonnal megölik. Egyes felmérések szerint az ottani börtönök 70%-a muzulmán rabokból áll, így valószínűsíthető, hogy Tommy Robinson nem számíthat hosszú életre a rácsok mögött.

És jól tudja ezt a hatóság is, amely egyes hangok szerint tudatosan játszik össze a liberális lapokkal és a bűnözői bandákkal. Van olyan vélemény is, amely szerint az egész „elhallgattatósdi” ügyben mélyen benne van Anglia új belügyminisztere is, a pakisztáni származású Sajid Javid.

Sajid Javid, Anglia új belügyminisztereSajid Javid, Anglia új belügyminisztere

A kommunista időkre emlékeztető véleményszabadság sárba tiprása és elnémítás nem maradt szótlanul. A több ezres londoni tüntetések mellett a brit és nemzetközi politikusok is felháborodásukat fejezték ki az üggyel kapcsolatban. Geert Wilders a holland Szabadságpárt vezetője és az Európai Parlament Nemzetek és Szabadság Európája (Europe of Nations and Freedom, ENF) is követelte, hogy azonnali hatállyal helyezzék szabadlábra Tommy Robinsont.

"Sajnálatos, hogy a kormány, a rendőrség, a bíróság és a helyi hatóságok nem cselekedtek olyan buzgón és olyan gyorsan, amikor muszlim bandák húsz esztendőn át rendszeresen szexuálisan zaklattak lányokat, mint amilyen buzgók és gyorsak voltak Tommy Robinson ügyében"

- mondta Janice Atkinson, a független brit és Marcel De Graaf szabadságpárti holland képviselő. Az interneten eddig 500 ezer aláírás gyűlt össze az újságíró szabadlábra helyezéséért.

Magyarországon az Identitás Generáció szervez tüntetést szombatra a brit nagykövetség elé, mert ahogy írják, a szólásszabadság alapvető emberi jog, politikai hovatartozástól függetlenül.

Frissítve: hétfő délutánra letiltotta a Facebook a tüntetést szervező Identitás Generáció oldalát. Vajon miért? Remélhetőleg nem hasonló ok miatt:

A Facebook aláfekszik a saríának - vehir.hu

Zuckerbergék jelezték, hogy afféle „gondolat-rendőrségként" segítenek a pakisztáni kormánynak kiszűrni azokat a tartalmakat, amelyek az iszlámot merik kritizálni; ott, ahol a törvény halállal is büntetheti a blaszfémiát. A héten több aspektusból is megvizsgáltuk a kritikát, hogy miként érdemes dicsérni, és miként nem.

Ge. Á.
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.