2019. január 22., kedd
Vince névnap

Szalontai Árpád az Év Veszprémi Mentőse

A díjátadóra hétfő délelőtt került sor az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomásán.

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében elmondta: hagyománya van annak, hogy Veszprém önkormányzata elismeri a városi közösség érdekében kifejtett tevékenységet. Ezt többféle módon teszi: részben azokat díjazza, akik a hivatásszerű munkavégzésük során tesznek különösen értékeset és fontosat, illetve azokat, akik civil tevékenységük révén alkotnak maradandót. Az egyik legfiatalabb díj az Év Veszprémi Mentőse Díj, amit most másodszor adnak át. A díjat azért alapította a város, mert a hivatásos munkavégzést több témakörben, több területen már díjazza a városi közgyűlés (év rendőre, polgárőre, pedagógusdíjak stb.) de eddig a sürgősségi betegellátás területe kimaradt. Brányi Mária hangsúlyozta, az ezen a területen végzett szakszerű, pontos, precíz munka és emberfeletti teljesítmény egy új díj megalapítását tette szükségessé.

Szalontai Árpád átveszi az Év Veszprémi Mentőse díjatSzalontai Árpád átveszi az Év Veszprémi Mentőse díjat

2018-ban Veszprém megyei jogú város közgyűlése a sürgősségi betegellátás területén végzett kimagasló szakmai munkája, valamint a mentés technikai hátterének megteremtése érdekében kifejtett példamutató tevékenysége elismeréseként Szalontai Árpád főápoló részére az Év Veszprémi Mentőse díjat adományozza.

Szalontai Árpád 19 évesen szegődött az Országos Mentőszolgálathoz. Már korán megmutatkozott talpraesettsége, vezető személyisége. A veszprémi mentőállomáson kivonuló mentőápolóként kezdett dolgozni. A balatonfüredi állomáson légimentő ápolóként, majd a mentés- irányításban, szolgálatvezetőként is kiválóan megállta a helyét. 2005-ben főápolói kinevezést kapott, mely pozíciót jelenleg is betölti. Gondoskodik Veszprém megye összes mentőautójának felszereléséről, eszközeinek pótlásáról. Folyamatos szakmai továbbképzése nagyon fontos számára. Rendszeres résztvevője, előadója a sürgősségi betegellátással kapcsolatos konferenciáknak. Példaértékű munkájával, iránymutatásával a ma kezdő fiatal mentő dolgozók előtt.