Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C

Otthon Centrum - Ebben segít egy ingatlanszakértő

2018. május 3. 10:08 // Forrás: lakasleckek.hu
Ha így végig gondolod az egészet, akkor látod, hogy elsősorban időt tud Neked spórolni egy ingatlanszakértő. Nem mondom, hogy ez nem fontos, csak azt hogy akinek drága az ideje az szervezze ki ezt a feladatot.

Ez itt még nem a szakma, csak a felszín. A következőkben arról írok, amihez már valóban szakértő kell, ezért már megéri akkor is fizetni, ha egyébként időmilliomos vagy.

1. Az elejére hagytam a legfontosabbakat:

Adj meg egy reális árat. Az egyik legnagyobb hiba, amit az ügyfeleim elkövettek, hogy nem abban gondolkodtak, hogy mennyit ér az ingatlanuk, hanem abban, hogy mennyi pénzre van szükségük, hogy megvehessék a következő ingatlanukat. Kiszámolom gyorsan, hogy egy vevőt mennyire érdekli, hogy Te milyen lakás néztél ki magadnak: az eredmény: 0. Sőt, még az sem számít, hogy mások mennyiért hirdetik, mert: a, nem tudod a végén mennyit fog csökkenteni, ugyanis ez nem eladási, hanem a hirdetési ár, b, nem tudod, hogy ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik-e, mint a Tiéd. Itt nem a szobaszámról és méretről beszélek: Pl: jogi rendezettség, statikai problémák, hogy áll a felújítási alap, van-e salétrom a pincében stb.

Egy profi ingatlanszakértő ebben viszont tud neked segíteni egy speciális CMA – elemzéssel, ami összehasonlítja a hasonló paraméterű lakások valós eladási árait. Ilyen még az értékbecslőknek sincs sok esetben.

2. Egy örök érdekellentét van vevő és az eladó között:

A vevő a lehető legolcsóbban akarja megvenni, a tulajdonos pedig a lehető legdrágábban akarja eladni. Egy tulajdonos akkor fogja a lehető legdrágábban eladni az ingatlanát, ha tudja, hogy mi a maximum összeg, amit hajlandó adni a vevő érte. Ezt azonban őszintén Neked, mint a tulajdonosnak soha nem fogja elmodani. Na pont itt van az egyik kulcsfontosságú szerepe az ingatlanszakértőnek: előtte elemzi és ellenőrzi az ügyfelet, így olyan információkhoz is hozzá fogsz jutni, amihez szakértő nélkül lehetetlen.

3. Az igazán sok időt nem a fotózással és a hirdetési szöveg megírásával tudja neked megspórolni egy szakértő.

Azzal nyerhetsz kb 1-2 órát, ami az ingatlanod 5%-os jutalékáért enyhén irreális órabér. A leghasznosabb segítség az pont az ügyfél előszűrés, azaz megóv attól, hogy olyan rabolja az idődet aki:

  • Nincs is pénze, mert nem kapna hitelt, nem hitelképes
  • Nem is tudja, hogy mit akar, csak kíváncsi mi van a piacon
  • El kell még adni ingatlant, azaz több hónap mire tudna fizetni
  • El kell adnia egy ingatlant, de rosszul becsülte fel a saját ingatlanának az értékét, tehát nincs pénze
  • Van olyan kizáró ok, ami miatt nem venné meg, de a hirdetésben ez nem szerepel

4. A másik állandó közös problémája az ügyfeleimnek a pontos visszajelzések, vélemények hiánya volt.

A már említett érdekellentét miatt egy vevő soha nem ad őszinte visszajelzést miért nem vette meg az ingatlant, ahogy arról sem, hogy szerinte ezt sikerült áron alul meghirdetned, és köszöni, hogy sokat spóroltál neki. Egy szakértő pontos adatokat a piacról, és őszinte visszajelzéseket, statisztikákat az ügyfelekről, akik már látták az ingatlanodat.

Az Otthon Centrum csapata maximális felkészültséggel , tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel segít megtalálni álmai otthonát.

Irodáink elérhetőségei :

8200 Veszprém , Jutasi út 59/6 . nagy.nandor@oc.hu 06 70 454 5110
https://www.facebook.com/Otthon-Centrum-1020150667996341/

8400 Ajka, Szabadság tér 8. 06 70 454 3613
https://www.facebook.com/hazlakas/

8100 Várpalota , Szabadság tér 4. 06 70 454 5119 , 06 70 454-3611

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.