2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában

Az eseménynek ismét a Veszprém Aréna adott otthont, kedden 1300 négyzetméteren, több mint 50 kiállító, a régió legnagyobb munkaadói várták a munkavállalókat.

A megye kis-és középvállalkozásai, valamint multinacionális cégei települtek ki idén, többek között a Continental, a Balluff, az Audi, a Bakony Kerámia, a PL Beauty Cosmetics, de jelen voltak a rendészet, a büntetés-végrehajtás intézményei, valamint a tanácsadó és a foglalkoztatásban érdekelt szervezetek szintén kitelepültek. Az oktatás is szerepet kapott, a munkáltatók mellett oktatási és képző intézmények is várták az érdeklődőket.

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatójaKázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója köszöntőjében elmondta: a KSH adatai szerint 2017 harmadik negyedévében javultak Veszprém megye munkaerőpiaci mutatói. Mégpedig olyan mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek száma pedig olyan jelentősen csökkent az egy évvel korábbihoz képest, hogy a munkanélküliségi ráta az ország egyik legjobbja lett, fej-fej mellett haladva Vas megyével. Ez az információ kiváló érv lehet a rendezvény mellett, hiszen a jó megyei eredményekben bizonyosan szerepet játszhat a már háromszor megrendezett börze.

Takács Szabolcs, kormánymegbízottTakács Szabolcs, kormánymegbízott

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, a börzével immár hagyományteremtő célt sikerült elérniük. Hangsúlyozta, 2010-ben még 10 százalék fölött volt az országos munkanélküliségi ráta, ez ma már 4 százalék alatt van, Veszprém megyében pedig 1,6 százalék körül mozog. Elmondta, ez a gazdaság erősödésének és stabil hátterének köszönhető. A Veszprém Megyei Kormányhivatal is szervez 2011 óta állásbörzét, a mai napon mai munkaügyi kérdésekben nyújtanak segítséget, álláskeresési tanácsot adnak, és segítenek egy sikeres önéletrajz elkészítésében is.

Porga Gyula, polgármesterPorga Gyula, polgármester

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, 2014 óta sok minden változott, ezek a változások döntően pozitív változásokat jelentenek. Kiemelte, Veszprémben van egy erős gazdasági hátország, amely sok ember munkájának köszönhető. Szerencsére a Veszprémben lévő gazdasági társaságok évről évre tudnak fejlődni, fejleszteni. A legfőbb cél az, hogy ezt a pozíciót hosszú távon is meg tudják őrizni.