Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bonyhádé a legmagasabb májusfa

2008. május 1. 17:15 // Forrás: MNO-MTI
Az ország legmagasabb májusfáját állították fel Bonyhádon a csütörtöki majálisra. A 32 méter magas, 130 éves fenyőfát még a télen vágták ki Bajorországban, majd szépen megfaragva hozták el a Völgység fővárosába.

A Rády József huszárbandérium kísérte a fát a város központjában, a templomkertben, az április közepén felállított, két és fél méter mélyre bebetonozott, háromméteres vasszerkezethez, ahol felállították.

A hatalmas májusfa állításának ötlete egy bonyhádi polgártól, Vendég Lázár Ödöntől származik, aki bajorországi ismeretsége révén sokat tett a megvalósításáért is.

A bonyhádi önkormányzat és német kisebbségi önkormányzat terve az - tájékoztatott Istenes Tímea, a bonyhádi önkormányzat sajtóreferense -, hogy ez a májusfa négy évig áll majd a templomkertben, s mert a Völgységben a németség mellett otthonra leltek a bukovinai székelyek és a felvidékről kitelepített magyarok is, négy év múlva egy Székelyföldről, újabb négy esztendő elteltével egy Felvidékről hozott fát állítanak majd a helyére.

Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.