Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csúszik az M7-es utolsó szakaszának átadása

2008. május 1. 14:41
Május végén ugyan átadják az M7-es autópálya Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszát, az ütemezés szerinti következő 10 kilóméteres szakasz átadási határidejét viszont július végére módosították. A munkálatok többek közt azért csúsznak, mert korábban a tendert elnyerő konzorcium egyik tagja fizetésképtelenné vált.
A Horvátországig vezető sztráda hiányzó 35 kilóméterét csak két szakaszban tudják átadni, mivel a Nagykanizsáig érő utolsó 10 kilóméter kivitelési munkálatai csúsznak az eredeti ütemezéshez képest. Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője az MTI információit megerősítve elmondta, a Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakasznak az eredeti terveknek megfelelően május 31-én lesz a műszaki átadása, a további csaknem 10 kilométer befejezési határidejét július 31-re módosították.
 


Az egyes szakaszok műszaki átadása után további egy-másfél hónap szükséges a forgalomba helyezéshez. A mintegy 45 milliárdos beruházást hátráltatta az is, hogy korábban a kivitelezést végző Porr-Viadom-Terrag-Asdag (PVT-M7) Konzorcium egyik tagja fizetésképtelenné vált. A múlt évben a Viadom Zrt. ellen felszámolási eljárás is indult, ezért a feladatait és munkaterületeit a NIF jóváhagyásával a Porr és a Terrag-Asdag vette át. Nem sokkal ezután a Viadom alvállalkozói - mivel többen közülük még megtankolni sem tudták gépeiket - félbehagyták az építkezést, levonultak a munkaterületről. A konzorciumból már a felszámolás elrendelése előtt kilépő Viadom kiesése miatti leállás nagy fennakadást okozott: a cég feladata lett volna ugyanis a Balatonkeresztúr és a Nagykanizsa közötti szakasz kétharmadának - 23,4 kilométernyi sztráda - megépítése.



Füssy Angéla
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.