2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

LMP: igazságosabb országot építenénk

A Lehet Más a Politika választási programjának alapjairól beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, a párt parlamenti képviselőjelöltje.

Gerstmár kijelentette: az országgyűlési választások előtt az ellenzéki pártoknak nem elég elégedetlenkedniük, világosan ki kell fejteniük, hogy milyen irányba szeretnék vinni az országot. Az LMP szerint nemcsak kormányváltásra, hanem korszakváltásra is szükség van, és ezt szolgálja a párt választási programja is.

„A politika feladata szerintünk azoknak a korlátoknak az elhárítása, amelyek az embereket megakadályozzák abban, hogy a sorsukról maguk dönthessenek” – fogalmazott. – „Nem megragadni akarjuk a hatalmat, hanem visszaadni a helyi, munkahelyi, szakmai és kulturális közösségeknek, hogy választott vezetőiket ellenőrizhessék és elszámoltathassák.”

A képviselőjelölt szerint „egy politikai közösséget összetarthat a felkorbácsolt gyűlölet és összetarthat a szolidaritás. A kormány félelemkeltéssel készül a választásokra: egy képzeletbeli világösszeesküvés fantomképével riogat. Bennünket a sikeres együttműködés reménye egyesít: egy igazságosabb országot szeretnénk felépíteni.”

Mint mondta, az LMP programja – amit a kampány során részletesen is bemutat majd, de a párt weboldalán már most is elérhető –, azokat szólítja meg, akiknek „életrevaló elképzelésekkel rendelkeznek”, de ezekkel nem állnak elő „a kilátástalanság érzete és a közélet elaljasodása” miatt.