2021. április 13.
//
Ida névnap

A Fidelitas Veszprém több jótékonysági eseményt szervezett

2017. december 23. 13:00
A Fidelitas Veszprém az ünnepek előtt három olyan programot hirdetett, amelyekkel a rászorulóknak igyekeztek segíteni. Mindegyik rendezvényükön a Polgári Csapat egyesülettel közreműködve tevékenykedtek.

Karácsonyi élelmiszergyűjtést szerveztek, amelynek során egy nap alatt 750 kg élelmiszert sikerült összegyűjteni az Intersparban. Az adományokat a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttatják el a rászorulóknak.

Jelen voltak az Adventi Vásárban is, ahol süteményekkel, forró teákkal, üdítőkkel várták a városlakókat, valamint gyerekek által készített karácsonyi ajándékokat, színezőket, karácsonyfadíszeket értékesítettek, a bevételt a Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel.

Harmadik akciójukként pedig energiatakarékos izzókat adtak át a veszprémi rászoruló családoknak, melyet a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttattak el hozzájuk.

Tokos Bianka

További cikkek

Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Mindannyian ismerünk néhány karácsonyi verset a gyerekkorunkból és sokan valószínűleg egy-egy jelenetet is elképzeltünk hozzá. Ezt gondolatot vittük most tovább, ahol ünnepi Fortepan válogatásunkban karácsonyi versek részleteit társítottuk a képekhez.
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Meggyulladt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján, melyet Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Megyesi Ferenc atya gyújtottak meg szombaton a Várban.
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Környezeti terhelés szempontjából a karácsony nem a legzöldebb ünnepünk, pedig néhány lépéssel jelentősen csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomát. Például azzal, hogy nem veszünk meg minden kacatot, vagy éppen fenntarthatóbbá tesszük a karácsony ékét, a fát.