2021. június 15.
//
Jolán névnap

A cipősdobozok új funkciót kaptak

2017. december 14. 6:00
A VHK Kft. által az Európai Hulladékcsökkentési Hét során begyűjtött cipősdobozokat ajándékokat csütörtök délelőtt átadták a Veszprémi Családsegítő Szolgálatnak.

Horváth Zoltán, a VHK Kft. ügyvezetője elmondta,:a veszprémi polgármesteri hivatal, a VKSZ Zrt. és a VHK Kft. egy közös országos pályázaton vett részt, amelynek jelszava az volt: "adj új életet tárgyaidnak". Új életet adni a tárgyaknak úgy lehet, ha megváltozik a tárgy funkciója, így a cipősdobozból, ami csomagolási anyag, ajándék lesz, a benne lévő tárgyaknak pedig új tulajdonosa lesz.

Az általuk meghirdetett cipősdoboz akció jó eredménnyel zárult, sok cipősdoboz gyűlt össze, amiket a Veszprémi Családsegítő Szolgáltnak adtak át, akik rászoruló családok felé közvetítik az ajándékokat. A cipősdobozokban játékokat, édességet, könyveket és egyéb kedvességeket rejtettek el a készítőik.

Tokos Bianka
Szalai Csaba

További cikkek

Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Mindannyian ismerünk néhány karácsonyi verset a gyerekkorunkból és sokan valószínűleg egy-egy jelenetet is elképzeltünk hozzá. Ezt gondolatot vittük most tovább, ahol ünnepi Fortepan válogatásunkban karácsonyi versek részleteit társítottuk a képekhez.
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Meggyulladt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján, melyet Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Megyesi Ferenc atya gyújtottak meg szombaton a Várban.
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Környezeti terhelés szempontjából a karácsony nem a legzöldebb ünnepünk, pedig néhány lépéssel jelentősen csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomát. Például azzal, hogy nem veszünk meg minden kacatot, vagy éppen fenntarthatóbbá tesszük a karácsony ékét, a fát.