2021. április 13.
//
Ida névnap

Modern karácsony vintage hangulatban

2017. december 21. 7:00
PPG
Az adventi hajrában zsúfolásig telnek a bevásárlóközpontok, pedig a legszebb dekorációhoz vagy tökéletes ajándékhoz sokszor inkább a kreativitás a kulcs. A saját készítésű díszek segítségével átélhetjük az alkotás semmivel össze nem hasonlítható érzését, ráadásul ebben az örömben a környezetünk is osztozni fog.

Egyre többen választják az üzleteket elárasztó tömeg helyett az otthon melegét, és állnak neki az alkotásnak, legyen szó egy különleges, saját készítésű ajándékról vagy épp az ünnepi kiegészítőkről. A klasszikus koszorún és adventi naptáron túl is van élet: ezúttal egy vintage-hangulatú, mégis modern karácsonyi dekorációt ajánlunk, amit pillanatok alatt elkészíthetünk.

Vintage karácsonyváró dekor Csorba Anitától

Eszközök:

  • 4 db raklapléc
  • univerzális festék vagy Bondex Vintage Effect festék
  • Bondex Metal Effect vagy Patina Effect Wax
  • kalapács
  • szögek
  • ecset, rongy
  • tetszőleges dekorációs elem, fenyőágak, stb.
  • ragasztópisztoly
  • festéknyitó, keverőpálca

A léceket méretre vágjuk, megcsiszoljuk, és a felületüket portalanítjuk. Ezután egy rétegben visszük fel a festéket, hogy a fa erezete még látható maradjon. Vintage Effect festék esetén az ecsettel való felhordás után rögtön töröljük vissza a felületet a felesleges festék eltávolítása céljából. A festék megszáradása után egy puha rongy segítségével vékony rétegben eldolgozzuk a waxot a felületen, ez fogja az igazi vintage-hangulatot kölcsönözni a fának, valamint tartóssá és vízlepergetővé is varázsolja a felületünket.

Miután a wax is megszáradt, már össze is állíthatjuk az alapkeretet: a sarkokban 2-2 szöggel rögzítsük a léceket. Ezután következik a dekoráció központi eleme, amely tetszőleges lehet – Anita ezúttal egy szalmaőzt választott, amit ragasztópisztollyal illesztett a keretbe. Majd a fenyőágakat is ragasztópisztollyal rögzítjük, ehhez használhatunk valódi vagy műfenyőt is.
Végezetül, hogy igazán karácsonyi legyen a végeredmény, a sarkokba csillogó gömböket, a faágakra pedig díszeket ragasztunk. A hangulatot egy meleg fényű led sorral koronázzuk meg.

Ez az alapkeret azért is nagyszerű megoldás, mert a dekorációt akár szezonálisan cserélhetjük benne az évszaknak és ünnepnek megfelelően.

Ha érdekelnek az otthoni, praktikus DIY megoldások, további inspirációkért látogass el a Bondex weboldalára!

vehir.hu

További cikkek

Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Mindannyian ismerünk néhány karácsonyi verset a gyerekkorunkból és sokan valószínűleg egy-egy jelenetet is elképzeltünk hozzá. Ezt gondolatot vittük most tovább, ahol ünnepi Fortepan válogatásunkban karácsonyi versek részleteit társítottuk a képekhez.
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Meggyulladt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján, melyet Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Megyesi Ferenc atya gyújtottak meg szombaton a Várban.
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Környezeti terhelés szempontjából a karácsony nem a legzöldebb ünnepünk, pedig néhány lépéssel jelentősen csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomát. Például azzal, hogy nem veszünk meg minden kacatot, vagy éppen fenntarthatóbbá tesszük a karácsony ékét, a fát.