2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Kovács Ákos Arany János-estje a Petőfi Színházban

Kovács Ákos Kossuth-díjas előadóművész Arany - Egy óra Arany János verseivel című előadását tekinthetik és hallgathatják meg az érdeklődők Veszprémben.

Az első előadás november 13-án lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. November 14-étől pedig a színházbérlet kínálatába is bekerül, mintegy ajándékként a szokásos 5 előadás mellett.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, szerettek volna újdonsággal szolgálni az Arany János 200. évforduló jegyében, és minél több emberhez eljuttatni a költő műveit.

Az első előadást két hete mutatták be a Nemzeti Színházban. A zenei közjátékokat Kovács Ákos írta, zongorán közreműködik Szekeres László, az előadás rendezője Szigethy Gábor.

Ahogy az énekes weboldalán (akos.hu) olvashatjuk, az előadás alapja az az 56 perces hanganyag, amelyen Arany tíz verséből szubjektív Arany-portré rajzolódik ki – a nagy balladáktól a kevésbé ismert verseken át a derűsebb tételekig. A versekhez komponált zongoradarabok klasszikus szerzők műveit idézik, Blaskó Péter hangja meggyőzően, egyszerű természetességgel szólaltatja meg Arany belső monológjait.