Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Szálka forever

2017. augusztus 11. 3:00
Veszprémtől két órányi autóutra Szekszárd mellett egy igazi földi csoda vár. A csoda neve: Szálka.

Szálkán minden adott, hogy kipihenjük magunkat. Csodálatos földrajzi környezet: völgyek, dombok, emberléptékű gyalogtúrák, strandolási lehetőség egy mesterséges tónál. Béke és nyugalom. Sétálni, túrázni, lovagolni, biciklizni egyaránt lehet, és érdemes.

A gasztronómia kedvelői is találnak itt egy igazi ínyencfogást, a Horog Éttermet. Manapság divatos pénzügyi befektetők helyett itt szakértők hozták létre az éttermet, ahol a vendéglátáson van a hangsúly. A környékre jellemző hal, vad ételei adják a kínálat gerincét. Nemcsak ételeket, italokat kapunk, hanem kedvességet, figyelmet is. Minden ételnek van története, minden pincérnek van türelme, kedve, hogy ezeket megossza velünk. Itt tényleg, jó lenni. Itt tényleg, szép az élet!

Fotó: Horog Étterem & DelicatesseFotó: Horog Étterem & Delicatesse

A kockás abrosz kedvelőinek a Horoggal szembeni Trófeát ajánlom, ahol családias környezetben fenomenális cigánypecsenyét, rántott húst ehetünk. De aki pizzára vágyik, az is megtalálja itt a számítását. Az otthonos ízek mellett fröccsök, sörök és a helyiek várják a megfáradt utasokat. Itt bizony lehet beszélgetni az élet nagy kérdéseiről a helyi erőkkel. Horgász- és élettörténetek hangoznak el, sok-sok humorral, kíváncsisággal kísérve.

Fotó: Trófea FogadóFotó: Trófea Fogadó

Szekszárd környékén nem kerülhetjük ki a borokat. Itt bizony találkozni kell velük. Erre Szálka mellett a Lajvér Borászat adja a legjobb lehetőséget. Nem annyira közismert vörös és fehér borai igazi élményt nyújtanak. Szép borok, szép környezetben várják a szomjazókat!

Fotó: Lajvér BorbirtokFotó: Lajvér Borbirtok

De Szálkának nem a fent felsorolt gasztró és kikapcsolódási lehetőségek adják az értékét, hanem a légköre, a természetes bája. Itt igazán önmagad lehetsz. Szálka egy igazi szellemi és testi wellness. Itt a levegő, a környező dombok látványa, az itt élők természtes nyitottsága gyógyít, kikapcsol, feltölt.
Ezért mondom: Szálka forever!

Pethő Imre
további cikkek
Az ingyenes szállás nem csak álom Az ingyenes szállás nem csak álom Bár egyre nehezebben, a fapadosoknak köszönhetően időről időre még mindig ki lehet fogni egy-egy olcsó repjegyet a nyári szezonban is, ám az utazás valódi buktatója igazából nem ez, hanem a szállás ára. Szerencsések vagyunk, ha van egy csomó barátunk, rokonunk a nagyvilágban, de ha nem, akkor sincs minden veszve. 2024. május 10. 21:37 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? 2024. május 4. 14:47 Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.