Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
15°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
15°C

Miért nem szaxofonozik Mariann?

2017. július 13. 4:00
Hogy kicsoda? Milyen Mariann? Ja, hogy ma lép fel az Óváros téren a Why not, a Sax-o-Funk és Falusi Mariann!

A kissé erőltetett és fárasztó címet félretéve, ha nem mossa el az eső, akkor a tegnap megkezdődött VeszprémFest radarja alatt csütörtökön is három formáció szórakoztatja a Rozé, Rizling és Jazz Napokra keveredett nagyérdeműt.

Elsőként itt van nekünk 18 órától a Why Not, akik bemutatkozó szövegük szerint közismert dalokat hangszerelnek át akusztikusra, immár 9 éve. „Ismert ismerőseink ismeretlenül!”- szól a mottójuk.Youtube csatornájukat végigböngészve Lady Gaga, Adéle, és Maroon 5- feldolgozásokra lehet kattintani,- meglehetősen kellemes feldolgozások!

A négy tagból álló bandát professzionális előadóművészek alkotják: Molnár Emese (ének), Udvarhelyi Gábor (gitár), Éder Ferenc Lá (basszusgitár) és Takács Marci (ütőhangszerek). Pályafutásuk során felléptek már többek között Győrben a Táncfesztiválon, a Balatonfüredi Borheteken, a Szegedi Borfesztiválon, Kiskunhalason a Holdruta Fesztiválon, Százhalombattán a Jazz Teraszon vagy a Fővárosban a Belvárosi Fesztiválon. Gyakori vendégei a budapesti éjszakának is, emellett számos külföldi koncertet is magukénak tudhatnak. Ha választanom kéne egy George Michael és egy Madonna feldolgozás közt mindenképp egy rozét kortyolnék!

20 órától a szombati Prince-féle New Power Generation előzenekara, a session zenészekből álló Sax-o-Funk lép színpadra. A művésznév mögött valójában stabilan az a Csányi István áll, aki az elmúlt húsz évben olyan művészekkel dolgozott együtt, mint az LGT, Demjén Ferenc, Zorán, Irigy Hónaljmirigy, Neoton, Zséda, Hevesi Tamás, Császár Előd, EDDA, TNT, Éliás Jr., Radics Gigi, Wolf Kati, vagy Takács Nikolas. Nem meglepő módon a saját funkys, jazzes, és popos szerzemények mellett ígéretük szerint Quincy Jonest, Al Jarreau-t, és Babyface-t is fognak játszani. Elő azokkal a terroir vörösekkel!

csányi istván. Forrás: Sax-o-funk facebook oldalacsányi istván. Forrás: Sax-o-funk facebook oldala

Az ex Pa-Dö-Dős Falusi Mariann a volt duójához képest egy kicsit komolyabb műsorral, a Királyok és Királynők című produkcióval és 5 másik kiváló zenésszel lép fel 22 órától a Rozé, Rizling és Jazz Napokon. Ugyan a legtöbben a popkarrierje miatt asszociálnak rá, de kevesen tudják róla, hogy 1983-ban, a zeneművészeti szak elvégzése után a Ki Mit Tud?-on győzött jazzének kategóriában. Az esti bandájában szaxofonosként a fent említett Csányi István is felbukkan majd (és többek között ezért sem fog Mariann szaxofonozni). És hogy kik lesznek a megidézett uralkodók? Queen, Abba, Cher, Michael Jackson, Frank Sinatra, Madonna, Király Linda, és Louis Armstrong. Már csak a biliárdasztal, a whiskey és a szivarfüst hiányzik.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.