2023. június 3.
//
Klotild névnap

Művészeti tábor az egyetemen

2017. július 10. 11:41
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja immár nyolcadik alkalommal rendezte meg művészeti táborát. Az egyhetes, nem bentlakásos Drámajáték és Versmondó Táborban három korosztály is képviseltette magát, az általános iskola felső tagozatos diákjai éppúgy jelen voltak, mint a középiskolások vagy az egyetemisták.

Az előadóművészi technikák elsajátítása, a mindennapi kommunikáció, megnyilatkozás, kiállás csiszolása, személyiségfejlesztő, önismereti gyakorlatok mellett idén jelentős hangsúlyt kapott a színjátszás, hiszen a táboroztatók szakmai stábjában ott volt Kedvek Richárd színművész, aki egykor a Váci Mihály Irodalmi Színpadban, illetve hasonló nyári táborokban pallérozódott, ma pedig az egyik kedvelt sorozat Bezerédi doktora. Továbbá másik két színész is foglalkoztatta a táborozókat Erdélyi György és Habóczki Máté személyében. Ahogy lenni szokott, beszédtechnikát Molnár Erzsébet tartott, drámajátékokat Pucsek Zsuzsanna. Sz. Csordás Éva, Rábai Zsanett és a tábor vezetője, Felföldi Gábor pedig az előadóművészet, a szövegértés, az irodalmi műsorkészítés rejtelmeibe vezette be játékosan, interaktív módon a fiatalokat.

A megye számos pontjáról (Ajka, Balatonalmádi, Eplény, Hajmáskér, Herend, Nemesvámos, Noszlop, Pétfürdő, Tótvázsony, Veszprém, Zirc) érkező táborozók a hét alatt aktív közösséggé formálódtak, pénteken pedig tartalmas gálaműsor keretében búcsúztak a tábori mindennapoktól, Kosztolányi és Weöres verseket szavaltak, valamint Arany balladákra rögtönöztek kis színpadi előadásokat.

vehir.hu

További cikkek

Bontsuk le a falakat!
Bontsuk le a falakat!
Bár a Pannon Egyetem campusa Veszprém szívében található, az egyetem mégis zárt világként működik a városban. Az egyetemisták különösen hiányoznak a város kulturális életéből. Terveink szerint Veszprém Európa Kulturális Fővárosa-pályázata ezen is változtatna. Szeretnénk, ha az egyetemisták aktívan bekapcsolódnának a város életébe, különös tekintettel az EKF-csapat munkájára.
LEGYÉL TE A „CSODÁLATOS BALATON” UTAZÓ NAGYKÖVETE!
LEGYÉL TE A „CSODÁLATOS BALATON” UTAZÓ NAGYKÖVETE!
Szívesen kirándulsz a Balatonnál? Érdekel az újságírás? Ha igen a válasz, próbáld ki magad a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Csodálatos Balaton együttműködésében zajló versenyen!
Az egyetemi évek véget értek, a tanulás azonban nem
Az egyetemi évek véget értek, a tanulás azonban nem
Közös diplomaosztó ünnepséget rendezett a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara és Műszaki Informatikai Kara pénteken az egyetem aulájában.
Pannon Egyetem Gólyabál 2017
Pannon Egyetem Gólyabál 2017
Mindenki vésse be a naptárába: november 30-án gólyabál lesz a Pannon Egyetemen. Fellép a Kelemen Kabátban, a Supernem és a Magashegyi Underground, de az elmaradhatatlan Necc Partyt is megrendezik.
Sikeresen zárult az egyetem írópályázata
Sikeresen zárult az egyetem írópályázata
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja tavasszal hirdetett írópályázatot egyrészt a Pannon Egyetem polgárai, másrészt Veszprém megyei középiskolások számára.