Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C

A kalandoknak sosincs vége

2017. június 11. 4:33
Vacsora a lugasban, Balaton-parti romantika és suhanás megazipline-on akár 80 km/h-s sebességgel. A Bakony és a Balaton térség számtalan kiváló kalandot és gasztronómiai élvezetet kínál nyáron is.

Megkértük Sigmond Esztert, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, mutassa be a szerinte legnagyszerűbb vendéglátóhelyeket, szállásokat és kirándulásokat.

Mi a kőMi a kő

Ahol az étkezés után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk:

(Figyelem! Az itt-ott előző cikkünkkel való átfedésnek csupán egy oka van: vannak helyek, amikről nem lehet eleget szólni.)

 • Balatonfői Yacht Club Étterem, Balatonkenese: A Balaton hajósainak kedvelt találkahelye, mert itt mindig történik valami különleges. Tradíció és korszerűség, modern alapanyagok, egészséges ételek, a tematikus gasztronómiai hétvégék pedig varázslatos meglepetéseket tartogatnak.
 • Szarvaskút Kemencés Étterem, Zirc-Szarvaskút: A Magas-Bakony lankái közt bukkanunk erre a különleges étteremre, ahol a hagyományos ételkínálatot fatüzelésű kemencéből kikerülő finomságok színesítik, amelyek születését a látványkonyhában meg is tekinthetjük.
 • Villa Medici Nosztalgia Garden, Veszprém: Hangulatos kuckó érzetét keltő enteriőr, mindig mosolygó pincér, télikert és persze az ételek, melyek olyanok, mintha Édesanyánk főzte volna. Ezért vágyunk mindig egy kis Nosztalgia repetára.
 • A Fricska Bisztró (Veszprém) egy egyedi hangulatot árasztó bár és grill étterem, mely a Séd patak partján egy volt malom épületében kapott helyet. Ha négylábúval érkezünk, itt biztosan akad játszópajtása.
 • Oliva Hotel és Étterem, Veszprém: Szép, nyári estéken élőzene emeli a hely amúgy is megkapó hangulatát. Ha kedvet kapunk arra, hogy magunk is elkészítsük az ízében és látványában is harmonikus ételeket, érdeklődjünk a séf szakácskönyve után!
 • Apicius Étterem, Herend: Apiciusról, a híres római gourmet-ról elnevezett étterem elegáns nagytermében és az otthonos galérián Herendi étkészletekben tálalják a névadóhoz méltóan ínycsiklandó fogásokat.
 • Kakukk Étterem és Panzió, Bánd: A csendes kis faluban, Bándon lévő vendéglő-panzióban szívesen látják a betérőt ízletes, házias falatokkal, kockás abrosszal, barátságos környezetben.
 • Mi a kő étterem és borbár, Köveskál: A kert hátsó részében található lugasos asztalok kőfallal és nyugalommal vannak körülvéve. Itt étkezni igazán különleges élmény. Ha pedig különleges nedűket is kóstolnánk, kísérjük a ház kiváló borkorcsolyáival!
 • Tapolca, Hotel Gabriella Étterme: A Malom-tó partján, a csillogó víztükörben gyönyörködve semmiképp ne hagyjuk ki az étterem különlegességét, a kiválóan elkészített pisztrángot! Átkozott a hal a harmadik vízben, kortyoljunk hát hozzá a Szent György-hegy kiváló boraiból.
 • Sümeg Palota Pince: Tematikus vacsorák gyertyafénnyel, az ódon bolthajtások alatt, ritkaságnak számító borokkal. Egly Márk mindig kitalál valami izgalmasat, nála egy valódi időutazásban lehet részünk.

Sobri Jóska KalandparkSobri Jóska Kalandpark

Ahol unalomról szó sem lehet:

 • Szent Mauríciusz Monostor: A monostor fallal körülvett klastromkertjének egy részét a gyógynövénykertészet és a gyümölcsös foglalja el. Ha kíváncsiak vagyunk, itt meg is kóstolhatjuk a kert kincseiből helyben készült finomságokat.
 • Sobri Jóska Kalandpark: A kislődi kalandpark tárt karokkal, betyár raftinggal, tutajozással, tízpróbával, vízi csúszdával és sok egyéb izgalmas kihíváskkal várják a kaland és izgalom szerelmeseit.
 • Pannon Csillagda: Merüljünk el a csillagos égbolt csodáiban! A bakonybéli Pannon csillagdában az űrutazás rejtelmeit és az égi jelenségek titkait is felfedezhetjük.
 • Köveskál, a Gasztrofalu: A hely, ahová szelíden kacskaringós úton érkezünk, ahol mind a tíz ujjad megnyalod, ahol a napsütés mellé fröccsöt iszunk, ahol a fa alatt ejtőzve jó hallgatni a csendet, és ahol mindig szívesen látnak!
 • Tapolcai-tavasbarlang és Látogatóközpont: Különleges földalatti világba csöppenünk Tapolcán, ha felkeressük a kisváros központjában található tavasbarlangot. ALátogatóközpont izgalmas, élménydús programot kínál gyermeknek, felnőttnek egyaránt.
 • Folly Arborétum és Borászat: A badacsonyörsi arborétum terméskővel burkolt, fák között kígyózó tanösvényeiről, árnyas pihenőiről sok száz pompás, ritka fenyőt láthatunk a Badacsony, az Örsi-hegy, az Ábrahám-hegy és a halványkékbe vesző víztükör ölelésében.
 • Salföldi Major: A majorban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyén őshonos magyar állatfajtákkal, mint racka juh, bivaly, pásztorkutya stb. ismerkedhetünk meg. Innen lehetőség nyílik gyalogosan, kerékpárral, lóháton, esetleg lovas kocsival bejárni a Káli-medencét és megismerni természeti értékeit.
 • Sümegi várjátékok: A műsor nyitányaként egy spanyol lovas karusszel bemutató kápráztatja el a közönséget. Az andalúz lovak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak. Ezt követi a Lovagi Torna bemutató. A programot a középkori lakoma koronázza meg.
 • Kilátótúra: Ha a szabadba vágyunk, és szeretjük a kihívásokat, keressük fel a Bakony és Balaton térségének kilátóit. Megéri felkeresni Papod hegyen, a Bakony második legmagasabb pontján található Vitéz Bertalan Árpád kilátót,ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Balatonra. Az autóval vagy kerékpárral is jól megközelíthető Maderspach Viktor-kilátó páratlan élményt nyújt a látogatónak. Csodálatos kilátás nyílik a Keleti-Bakony hegyvonulataira, Várpalotára, Székesfehérvárra, valamint a Sárrétre.
 • Kerékpáros túrák: A Bakony és Balaton vidékét számos kerékpározható útvonal szeli át. Béreljünk kerékpárt a térségi kölcsönzőhálózat egyik pontján, és pattanjunk nyeregbe, hogy két keréken fedezhessük fel a vidék rejtelmeit!
  Kölcsönzőpontok:
  Várpalota, Thuryvár
  Veszprém, Historia Historante, Historia Malomkert, Hotel Villa Medici
  Tapolca, Tourinform
  Somló, Tornai Pincészet
  Balatonkenese, Hotel Marina-Port, BalatonfőiYacht Club
  Balatonalmádi, Stan és Panzió
  Zirc, Bagolyvár Fogadó Étterem és Galéria
  Nemesvámos, Vámosi Vendégház
  Kapolcs, Völgy Turisztikai Központ
  Aszófő, Nagyi Kertje Teázó
  Pénzesgyőr, Vendégházak
  Sümeg, Kovakő Camp
  Megyer, Pajta

Káli Art InnKáli Art Inn

Ahova jó visszatérni az egész napos kalandozás során:

 • Balatonfői Yacht Club, Balatonkenese: Változatos pihenés, életre szóló élmények, Balaton-parti romantika és vízi sportok egy helyen.
 • Amberg Vendégház, Zirc: A Bakony szívében megbúvó ház stílusa különleges harmóniát teremt a múlt értékei és a jelen igényei között, hangulata és felszereltsége az otthon melegét, kényelmét biztosítja.
 • Forest Hills Biohotel& Golf, Zirc-Szarvaskút: Egy nyugalmas kis sziget a Bakony tetején, ahova régimódi vendégszeretettel és modern eleganciával várják a vendégeket. Akár a golfozni vágyókat is.
 • Szépalma Hotel és Ménesbirtok, Porva-Szépalmapuszta: Az Esterházy család egykori ménesbirtokán a Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában vár a különleges búvóhely, mely harmóniát, különös, szelíd nyugalmat áraszt.
 • Hotel Historia Malomkert, Veszprém: Boutique hotel egyedülálló kilátással a veszprémi várra, különleges, a több száz éves műemlék épület patinás értékeit a modern kor kényelmével és eleganciájával ötvöző stílussal.
 • Berek Vendégház, Hárskút: Hangulatos elvonulás barátokkal Hárskúton. Hozzátok a bakancsot is, mert nem tudtok majd ellenállni a hívogató természetnek!
 • Káli Art Inn, Köveskál: Valódi gyöngyszem a Káli-medencében, mely igazi ínyencfalatokkal, odaadó kiszolgálással, a századforduló polgári hangulatával és jóleső felüdüléssel várja a betérőket festői szépségű környezetben.
 • Hotel Gabriella***, Tapolca: XIII. században épült, egykori vízimalom épületéből kialakított kicsiny szálloda Tapolcán, a Malom-tó partján, csodás környezetben.
 • Megyer - Vendégházak: Ha szeretne feltöltődni egy természetközeli helyen, látogasson el Megyerre, az ország legkisebb, de legnagyobb szívvel bíró településére!
 • Hotel Kapitány Wellness Szálloda****, Sümeg: Időutazás a sümegi vár tövében, szép és nyugodt környezetben, kiváló kikapcsolódási lehetőségekkel.
Bertalan Melinda
további cikkek
A Herendi porcelán nyomában A Herendi porcelán nyomában Szűts István Gergely tavasz óta vezeti a Porcelánművészeti Múzeumot, s most megkeresésünkre portálunkat is végig kalauzolta az intézményben, így megtekinthettük állandó, valamint legújabb időszaki kiállításukat. A hely egyik különlegessége, hogy látogatóközpont lévén komplex kulturális élményt kínál, hiszen a múzeummal szemben található a Minimanifaktúra, ahol az alkotás folyamatát nemcsak bemutatják, hanem lehetőség van például porcelánfestésre is. De itt található az Apicius Étterem és Kávéház, valamint a Viktória Márkabolt is, ahol megpihenhetnek és akár vásárolhatnak is a 200 éves világhírű magyar márka története iránt érdeklődő látogatók. 2024. június 1. 22:21 Az ingyenes szállás nem csak álom Az ingyenes szállás nem csak álom Bár egyre nehezebben, a fapadosoknak köszönhetően időről időre még mindig ki lehet fogni egy-egy olcsó repjegyet a nyári szezonban is, ám az utazás valódi buktatója igazából nem ez, hanem a szállás ára. Szerencsések vagyunk, ha van egy csomó barátunk, rokonunk a nagyvilágban, de ha nem, akkor sincs minden veszve. 2024. május 10. 21:37 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? 2024. május 4. 14:47 Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.