2020. július 15. // Henrik névnap

Közös erővel Veszprém biztonságáért

2017. május 30. 15:05
Sajtótájékoztatót tartott az Alkohol – Drogsegély Ambulancia kedd délelőtt a BM-16-MA kóddal rendelkező bűnmegelőzési pályázat programjainak bemutatása alkalmából. A sajtótájékoztatónak a pályázat egyik résztvevője a Club CashBox adott otthont.

A pályázat célja, ahogy a neve is mutatja, a bűnmegelőzés és a jövő, elsősorban a fiatalok jövőjének a biztonsága. A pályázatban a széleskörű összefogásnak köszönhetően az egyesület 8.749.000 Forintot nyert. Ez önrésszel kiegészítve 9.247.750 forintból valósulhat meg.

Neubauer Tamás alezredes a Fejér Megyei Rendőr főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy a pályázat az egyoldalú kommunikációt hátrahagyva, hatékony, formabontó és a célközönséget könnyen elérő, tehát egy komplex program keretében jön létre.

Dr. Ipsits CsabaDr. Ipsits Csaba

A tervek szerint több program összevonásával, és a Veszprém biztonságáért tenni akaró szervezetek által valósul meg a sikeres program Dr. Ipsics Csaba, a Veszprém Rendőrkapitányság vezetője szerint. A rendőrség a pályázat megvalósításában és a szakmai irányelvek kidolgozásban tud szerepet vállalni. A program része a biztonságos szórakozóhelyek biztosítása, melyet a helyszín és a személyzet felmérésével tudják elérni. Ez azt jelenti hogy a szórakozóhelyeken dolgozók egy olyan képzésben vesznek részt, mely a konfliktusok kezelését tanítaná meg, ezzel is megelőzve a bűncselekményeket. Az összefogás reményében a bűncselekmények számát is csökkenteni és városunkat még otthonosabbá tudják tenni.

Takács LászlóTakács László

A pályázat egyik markáns része a Holdsugár program, melyről Takács László, önkormányzati képviselő beszélt. A Holdsugár sport pontot a Haszkovó lakótelepen hozzák létre. A rendszeresség, az éjszakai nyitvatartás és az ingyenesség mellet fontos jellemzője a sport pontnak, hogy alkohol, cigaretta és drogmentes hely lesz. Itt a gyermekek étkeztetése is meg lenne oldva, a helyi nyugdíjasklub közreműködésével.

Ádám Sándor, a Club CashBox tulajdonosa örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy a pályázatban részt vegyen, hisz számára is fontos, hogy

a fiatalok biztonságban tudjanak a városban szórakozni, és a vendégek ne legyenek sem áldozatok, sem bűncselekményt elkövetők.

A pályázat keretén belül a szórakozóhelyet prevenciós előadások megtartására is felajánlotta.

Rácz László és Ádám SándorRácz László és Ádám Sándor

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara is együttműködő partnerként jelen van a pályázatban. Rácz László, a Kamara elnöke elmondta, hogy már hosszú évek óta vesznek rész bűnmegelőzési projektekben. Brossúrák, tablók készítésével és lakossági fórumokon hirdették eddig a bűnmegelőzés fontosságát. Az elnök elmondta, hogy a

szórakozóhelyek biztonsága érdekében a hely házigazdája korlátozhatja a vendégek számát, akár felső életkor meghatározásával, valamint az alkohol fogyasztás mennyiségét is megszabhatja.

Rácz László a biztonsági személyzet fontosságára is felhívta a figyelmet, akik szintén jelzőrendszerként szolgálhatnak a bűnmegelőzésben.

A sajtótájékoztató végén bemutatták a pályázat keretein belül létrehozott vagyonvédelmi eszközöket, melyek a továbbiakban az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban lesznek megtekinthetőek kiállítás formájában.

Riskó Annamária
Domján Attila

További cikkek

Nem szemétdomb, hanem hulladékhegy alakult ki a Haszkovón
Nem szemétdomb, hanem hulladékhegy alakult ki a Haszkovón
Újabb fejezetéhez érkezett az illegális hulladéklerakók és a városi közszolgáltató véget nem érő szappanoperája. Most a Haszkovó 13. mellett alakult ki egy olyan lerakat, ami akár három társasházi lakás lomjait is kiteszi. A VHK munkatársai szerdán elszállítják a hulladékot, habár egyszerűbb megoldás is lehetett volna.
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Akit kicsit is érdekel a csillagászat, az valószínűleg hallott már a szabad szemmel is látható C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös érkezéséről. A jó hír, hogy mostantól már nem kell hajnalban kelni a látványosságért.
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Megszüntetve a börtönök túltelítettségét, országszerte tíz büntetés-végrehajtási intézet bővült új épületszárnyakkal. Az elkészült beruházások hivatalos átadó ünnepségét hétfőn tartották Veszprémben.
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Pénteken a Veszprémi Állatkertbe is ellátogatott az Európai Friss Kalandok rendezvénysorozat, amely játékos és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokon keresztül népszerűsítette a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a közrádióban.
2020. július 15. // Henrik névnap