2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Csrepka Máté az új diákrektor

2017. április 30. 4:30
Szombaton gálaműsor keretében nevezték meg a 27. Veszprémi Egyetemi Napok győztes csapatát - és az új diákrektort.

A Veszprémi Egyetemi Napok szombati gálaműsorán felelevenítették az elmúlt napok legemlékezetesebb pillanatait, a diákrektori címért versengő csapatok ismét előadták leglátványosabb táncaikat, kortesdalaikat, mielőtt kiderült volna, hogy melyikük veheti át a diákrektori címet.

A látványos eredményhirdetést követően végül a VENtarktisz csapat diákrektor-jelöltje, Csrepka Máté örökölte meg Adél úrnőtől a hivatalt, amit a következő VEN-ig, vagyis két éven át tölt majd be.

A VENtarktisz kortes napjáról itt írtunk, galériánkat ugyanerről a programról itt érhetitek el.

Bár a diákrektor személye többé már nem kérdés, a VEN még koránt sem ért véget: szombat este a Hősök és az Intim Torna Illegál lépett színpadra. ma, azaz vasárnap pedig 20:15-tól az Irie Maffia, 22:30-tól a Halott Pénz, éjféltől Sterbinszky majd hajnali háromtól Náksi búcsúztatja az idei egyetemi napokat.

vehir.hu
Tál Dominik

További cikkek

Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban
Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre.
Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en
Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en
Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent.
Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen
Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen
Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája.
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén.
Nyilvános az idei VEN dátuma
Nyilvános az idei VEN dátuma
Hivatalossá vált, mettől meddig tartanak idén a Veszprémi Egyetemi Napok.