Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megszállták Veszprémet a VEN polgárai

2017. április 25. 4:30
A VENtarktisz meghozta a telet, a KaraVEN elfújta, a bolond szélről a VENderland gondoskodott, a VENdetta pedig anarchiát hirdetett, s kedden együttesen mind a négy csapat bevonult Veszprémbe.

Bár a 27. Veszprémi Egyetemi Napok hivatalosan már tegnap éjjel elstartolt a kortesdal fesztivállal, kedd délben, a hét leglátványosabb elemével, az Óváros tértől a felső kampuszig tartó bevonulással az egész város felé is demonstrálták az egyetemi polgárok, hogy egy hétig ismét az önfeledt bulizásé a főszerep.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora átmenetileg át is adta a hatalmát és egy kis útravalót is megfogalmazott a város és a hallgatók felé. A „jogfosztott” rektor emlékeztetett: a VEN hagyománya 48 éve indult, és igaz, hogy ma már csak egy fesztiválnak tűnik a sok között, de 1969-ben még nem volt egyetlen konkurense sem a városban, s akkor bizony valóban A Fesztivál volt. Gelencsér egyben toleranciára is intett, hiszen az egyetemi napok nemcsak az egyetem, de a város hírnevét is öregbíti, így egy időre talán elviselhető a megemelkedő zajszint.

Dr. Ipsits Csaba, a rendőrkapitányság vezetője – rögtön átérezve a VEN hangulatát – mindössze egy Kowalsky meg a Vega számmal kívánt jó szórakozást mindenkinek: „Nem aranyból, nem földből ,/ Nem pénzért, nem kőből / Valahol a szívemben majd új templom épül.”

A városi és egyetemi elöljárók beszédei után elsőként a VENtarktisz csapata gördült, akarom mondani síelt be az Óváros térre, akik már korábban bebizonyították, hogy nem csak üres ígéreteket tesznek. Miután sikeresen meghódították a Déli-sarkot, néhány napra Veszprémbe is visszahozták a telet, ha pedig így haladnak, többek között hamarosan a pingvinek is kiszabadulhatnak az állatkertből, a húszemeletesről pedig ugratópálya röpíthet egészen a Balatonig.

Veszprém egy biztos: a szél mindig fúj, a harangok pedig zúgnak. A VENderlandből menekült bolondok eljövetelével pedig már az is biztos, hogy ezentúl minden lyukból bolond szél fog fújni és minden elhozzák a hülyeséget, amikor üt a bolondok órája.

Azért nem kell megijedni a fázósaknak sem, az Egyiptomból érkezett KaraVEN csapata majd gondoskodik a jó időről, és arról is, hogy megemelik a sörök alkoholtartalmát, azokat pedig, akik túlságosan elfáradnának a mulatozásban, teveháton cipelik.

S végül legyen anarchia, mert kell valaki, aki kiáll a hallgatókért, eltörli a reggel 8-as órakezdést és a zh-kat. Ő VEN Fawkes a VENdetta képviseletében, aki mindamellett azt is eléri, hogy alanyi jogon járjon az aláírás és a megajánlott kettes.

Nos, hogy melyik csapat ígéretei válhatnak majd valóra, az szombaton kiderül. Addig is indulhat az önfeledt móka és kacagás, galériánkban pedig további képek tekinthetők meg.

A 27. Egyetemi Napok programjait és friss híreit eléritek a hivatalos honlapon és Facebook-oldalon.

Galéria
A VEN csapatok bevonulása
Bertalan Melinda
Tál Dominik
további cikkek
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban VEN Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre. 2023. április 25. 15:48 Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en VEN Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent. 2023. április 20. 15:41 Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája. 2023. április 6. 13:52 Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN VEN Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén. 2023. március 22. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.