Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Innentől az életben kell helyt állniuk

2017. február 10. 15:23
Péntek délelőtt rendezte meg a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara diplomaátadó ünnepségét Veszprémben, az egyetemi aulában.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében felhívta a végzett hallgatók figyelmét, hogy a diploma egy lehetőség, egyben sikeres karrierjük záloga. Egy rendkívül értékes okmány, amelyet sok munkával, kitartással érdemeltek ki. Az, hogy eljutottak idáig sok befektetést igényelt, de busásan meg fog térülni. Hangsúlyozta, hogy a hallgatók sorsa egybefonódott az egyetemével, jövőbeni karrierjüket, szakmai előrehaladásukat jelentősen meg fogja határozni alma materük megítélése, jó hírneve. A friss diplomások feladata is, hogy ezt a hírnevet a jövőben öregbítsék. Kiemelte, hogy a diplomával megszerzett tudás által lehetőséget kaptak, hogy a szakmai életben boldoguljanak, de ez a lehetőség felelősséggel is jár.

Dr. Kovács Zoltán, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntőjét három fontos gondolat – az érintettek, a múlt és a jövő – köré építette. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik hozzájárultak és a későbbiekben hozzájárulnak majd a végzett hallgatók sikeréhez. Kiemelte a támogató család fontosságát, a középiskolák szerepét, a vállalati partnerek közreműködését és az egyetemi kollégák munkáját. Utalt a kisebb-nagyobb küzdelmekre, kihívásokra, amelyek azt a célt szolgálták, hogy a hallgatók egyetemi éveik alatt edzettebbé váljanak, s könnyebben tudjanak alkalmazkodni a való élethez. Végezetül jókívánságait osztotta meg a végzett hallgatókkal, és azt kívánta, hogy mindaz, amit terveznek, valósuljon meg, jó szívvel gondoljanak vissza a Pannon Egyetemen eltöltött évekre, és az itt megszerzett emlékeket őrizzék meg.

Az ünnepség keretében kitüntetéseket, elismeréseket adtak át. Balog Zoltán, Magyarország emberi erőforrások minisztere kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést adományozott Dr. Vincze László professzor részére. Pannónia Felsőoktatásáért díj kitüntetést vett át Huber László, Kőszeg város polgármestere. 40 éves közalkalmazotti jogviszonyáért Dr. Vincze László, egyetemi tanár részesült elismerésben, valamint 25 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréseként Pischné Bankó Zsuzsanna testnevelő tanár vett át emléklapot.

A kitüntetések, elismerések átadását követően Molnár Gábor búcsúztató és Tekker Szimonetta búcsúzó hallgató osztotta meg gondolatait az ünneplő közönséggel, majd a hallgatók átvehették oklevelüket - összesen 172-en.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.