Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ahol test és lélek felüdül

2017. január 19. 15:43
Megvan az az érzés, amikor a Balatonon strandolsz, aztán egyszer csak hanyatt veted magad a vízen, kitárod a karod, behunyod a szemed és könnyedén lebegsz, anélkül, hogy bármi bántana? Aki most sűrűn bólogat magában, az valószínűleg azt is hozzáteszi: de jó lenne ezt többször is érezni!

A Vanilla Wellness Veszprém ajtaján belépve máris valami ehhez hasonló, ismerős érzés fogad. A padlót óriási, balatoni víztükröt ábrázoló fotó borítja, és míg az egyes részlegeken kanyarogva eljutunk a tulajdonos irodájáig, máris a nyugalom érzése fog el.

Török Melinda első ízben tavalyelőtt áprilisban nyitotta meg masszázzsal, alakformálással, halpedikűrrel és hajgyógyászattal foglalkozó szalonját, azonban hamar rájött, hogy valami mást, többet szeretne. Rövidesen váltott és létrehozta a Szabadság tér 2. szám alatt található Vanilla Wellnesst, ahol mostanra sikerült egy komplex szolgáltatást nyújtó és folyamatosan bővülő oázist létrehoznia, ahol az elsődleges szerep a relaxációé.

„Nem egy klasszikus szépségszalont szerettem volna, sokkal inkább egy olyan helyet, amely segít az egészséges életmód kialakításában, és ahova betérve a vendég úgy érezheti, megnyugszik, kipihenheti magát és teljesen ellazulva, felfrissülve, jó érzéssel eltelve folytathatja a napját a nálunk tett látogatás után. Egyenlőre reggel 7-től este 8-ig várjuk a vendégeinket, de ha igény lesz rá, akár bővítjük is még a nyitva tartást. Szeretnénk, ha a környéken élők és dolgozók akár munka előtt - munka után vagy hétvégén buliba indulva is betérhetnének hozzánk egy kis szépülésre és felüdülésre” – mondja Melinda.

Itt valóban mindenki megtalálhatja a számítását: jelenleg fodrászat, hajgyógyászat, biokozmetika, alakformálás, sokféle masszázs és spa-wellness kezelés, műkörömépítés, pedikűr továbbá halpedikűr közül választhatunk, ami Veszprémben egyedülálló.

Az alakformáló gépi testkezelések ­– pl. lipolézeres, rádiofrekvenciás és kavitációs zsírbontás – mellett teljesen egyénre szabottan sokféle egyéb módszer is választható a testtekercselésen, vibrotréneren és a fogyasztó masszázson át a táplálkozási tanácsokig. A masszázsok és wellnesskezelések választékából például a fáradt anyukáknak, stresszes főnöknek szóló, az arcfiatalító vagy lávaköves, lávakagylós masszázsokat emelnénk ki, vagy a méregtelenítésre, vértisztításra és a nyirokkeringés beindítására, alakformálásra is alkalmas köpölyözéssel kombinált masszázst.

Emellett épül a wellness részleg is, ahol a tervek szerint a tóparti masszázsbungalóban kombinált szauna és színterápiás hidromasszázs kád is helyet kap, amiben a halpedikűr kiegészítéseként halakkal is lehet fürdeni. Ez nem csak különlegesség, de a pikkelysömörben vagy ekcémában szenvedő betegeknek kifejezetten jótékony hatású. Melinda továbbá szeretne kiépíteni egy természetgyógyászati részleget is, ahol mozgásterápiát és szemtréninget is alkalmaznának, valamint egy nyersétkezős egészséges büfét, ahol majd salátákat, smoothiekat, nyers sütiket és menüket is lehet élvezni, mindezt cukor-, glutén-, laktózmentesen, és akár vegán, akár paleo diétába illeszthetően.

Egyfajta énidő az, amit itt tölthetünk. A mindennapok zűrzavarában erre egyre nagyobb szükségünk van. A folyamatos rohanás, az állandó információáradat testileg és lelkileg is felőröl, pedig a legnagyobb kincsünk még mindig az egészségünk. Megőrzésére, a harmóniára nő az igény is, ugyanakkor talán még egy kicsit bátortalankodunk a természetgyógyászattal kapcsolatban. Éppen ezért jó a szalon integrált kiépítése, hiszen aki betér egy hajvágásra, annak már tényleg csak egy lépés a gerincregeneráló masszázs.

A tudatosság egyébként a termékekben és a profi stábban is visszaköszön. Elsősorban bio és natúr kozmetikumokat, olajakat, a fodrászatban a nívós Joico hajápolási termékeket használják, a csapatban pedig amellett, hogy szakmailag jól képzett, több területen is otthonosan mozgó tagok vannak, akik általában elkötelezett hívei az egészséges életmódnak – emellett nagyon kedvesek, szeretetteljesek egymással és a vendégekkel is, ami ebben a szakmában inkább ritka kivételnek számít. Az egyik fodrász lány például Hajas Lacinál tanult, egy másik a Stillben. De csontkovács és festőművész is van, aki igény szerint művészetterápiát tartana a betérőknek.

Ahogy beszélgetünk Melindával, egyre világosabbá válik számomra az is, hogy nemcsak a nyugati és az ősi keleti módszerek ötvözését tartja fontosnak, de a haladó szemlélet és az emberközpontúság is nagy hangsúlyt kap. Amikor arról kérdezem, mi a hitvallása és az üzletfilozófiája, azt mondja: bizonyosan nem az, hogy gyorsan meggazdagodjon. Érthető ez úgy is, hogy próbál mindenkinek esélyt adni a kollégák közül, fiatalokat és kisgyerekeseket is szívesen lát a csapatban, és úgy is, hogy minden vendéget örömmel fogadnak.

„Van olyan visszajáró vendégünk, aki több órát is eltölt nálunk; lecsücsül, kortyolgat valami grátisz innivalót, beszélgetünk, és közben elvégzünk egy-két szolgáltatást, ő pedig teljes felüdülésnek éli meg az itt töltött időt. De olyan is előfordul, hogy valaki csak beszélgetni tér be hozzánk. Őket sem küldjük el, igyekszünk ezt lazábban, kötetlenebbül kezelni. Szeretném, ha akkor is lenne erre energiánk, ha tovább bővül a vendégkörünk. Nagyon sokaknál hiányoznak az emberi kapcsolatok, ilyenkor pedig egy beszélgetés sokkal többet ér, mintha receptre felírnának neki valamit.”

Szóval, ha bármikor úgy éreznénk, hogy kicsit kilépnénk a világ zajából, és csak a nyugalom szigetén lebegnénk, miközben testileg és lelkileg is feltöltődünk, irány a Vanilla Wellness Veszprém a Szabadság téren!

Érdemes most betérni a helyre, a fizető vendégek ugyanis egy extra szolgáltatást is kapnak ajándékba, amit maguk húzhatnak ki egy kis kosárban lévő ajándékkártyákból.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.