Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Az olimpiáról népszavaztatnának

2017. január 19. 14:36 // Forrás: mti
Az LMP is gyűjti az aláírásokat a budapesti olimpiát ellenző helyi népszavazási kezdeményezéshez.

A Nyugati téri aluljáróban, az LMP aláírásgyűjtő standjai előtt tartott sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, a párt fővárosi képviselője elmondta: a következő hetekben Budapesten több mint 20 helyen gyűjti az LMP az aláírásokat a népszavazási kezdeményezéshez, amely arról szól, hogy a Budapest vonja vissza a pályázatát a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére.

Úgy vélte, a népszavazáson budapestiek elmondhatják majd a véleményüket arról, hogy mire szeretnék elkölteni azt a 3 ezer milliárd forintot, amibe az olimpia rendezése kerülne. Hozzátette: olyan összegről van szó, amiből 40 szuperkórházat lehetne felépíteni, vagy ami lehetővé tenné a hármas metró felújítását és a metróvonalak meghosszabbítását is. Az LMP az első pillanattól következetesen ellenezte az olimpia megrendezését, mert véleményük szerint egy olyan városban, ahol gondot okoz egy metróvonal felújítása vagy a kórházak üzemeltetése, nem szabad olimpiát rendezni.

A helyi népszavazási kezdeményezést a Momentum Mozgalom nevű civil szervezet nyújtotta be. A népszavazási kérdés úgy hangzik: "Egyetért-e ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?"

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.