Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vírusinváziót fékeztek meg a bakonyi bitfaragók

2016. december 23. 14:04 // Forrás: uni-pannon.hu
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt, amely a Kar tehetséggondozó programjának fontos részét képezi. A verseny célja a középiskolás diákok logikus gondolkodásának fejlesztése, a csapatmunka, a kreatív feladatmegoldás gyakorlása és a programozás népszerűsítése.

Nem csak egy szintfelmérő versenyről van szó, hiszen a döntőig több körben kellett feladatokat megoldaniuk a jelentkezőknek, előre kijelölt mentorok segítségével. A versenyre idén is több mint 20 csapat jelentkezett az ország minden tájáról, az első két forduló megmérettetései után a döntőben a legjobb 8 csapat mérkőzhetett meg egymással.

A Pannon Egyetem aulájában december 17-én megtartott döntőben a háromfős csapatoknak a Bitfaragó Királyságot elözönlő vírusokat kellett megfékezniük saját fejlesztésű webes megoldásaikkal, a rendelkezésükre álló 8 óra alatt. A szülők, tanárok, érdeklődők a helyszínen, illetve internetes videó-folyamon követhették a diákok erőfeszítéseit. A nap végén a zsűri értékelte a megoldások ötletességét, technológiai színvonalát, a csapatok bemutató előadását.

A Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot idén a 917hknSYS csapata nyerte meg, tagjai a veszprémi Lovassy László Gimnázium tanulói: Balogh Ákos, Koch Viktor és Mayer László. Második helyen végzett a NemTudomMelyik csapata, amelynek tagjai az Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziumának növendékei: Geiger Boldizsár, Hegedüs Csongor és Horváth Bálint. A dobogó harmadik fokára pedig a bitstorming csapata állhatott fel, melynek tagjai a veszprémi VSZC Ipari Szakközépiskolájának diákjai: Kisantal Dániel, Szijjártó Áron és Tahin Ákos.

A döntő első három helyezett csapatának tagjai az Areus Infokommunikációs Zrt. felajánlásának köszönhetően nagy értékű tárgyjutalomban részesültek, de a többiek is ajándékcsomaggal térhettek haza.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.