2021. április 17.
//
Rudolf névnap

A szeretet a legfontosabb

2016. december 20. 16:15
Meghitt környezetben, a karácsony szellemiségének megidézésével ünnepeltek együtt a Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai kedden Rózsa úti klubhelyiségükben – jelszavuknak megfelelően nagy szeretetben.

A falakon közös kirándulások, mókázások emlékei, középen kis karácsonyfa, az asztalokon kis csomagok és megannyi finom étel, és sehol egy üres hely. A negyedszázados Cholnoky Klub fennállása óta a szeretetet, a megbocsátást, egymás segítését és kölcsönös megbecsülését tűzte zászlajára.

Pájerné Pichler Edit Pájerné Pichler Edit

A mostani 70 tag – 62-től 88 éves korig – igazi élő kis közösséget alkot. Mindig igyekszünk valamilyen programot kitalálni a klubban, heti egy alkalommal, keddenként tartjuk őket, és nagyon sokan el is jönnek ezekre: 40-45 ember általában részt vesz ezeken – árulta el kérdésünkre Pájerné Pichler Edit elnök.

Régi hagyomány a közös karácsonyi ünnepség is: 25 éve él, és minden évre egyre inkább kiteljesedik, egyre több lesz a szeretet benne. 5-6 éve ajándékkal is készülnek egymásnak a tagok, amiket közösen állítanak össze, a kis csomagot pedig mindenki asztalára oda teszik. „Ez az egymás iránti szeretetünk jele, számunkra ez a legfontosabb.”

Ennek jegyében, meghitt hangulatban, a régi emlékek felidézésével, versmondással, karácsonyi énekek éneklésével ünnepelték együtt a közelgő karácsonyt is, az ünnepségre pedig Ovádi Péter önkormányzati képviselőt is meghívták.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
Erdő Péter: a karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep
A karácsony reményt hordozó, vigasztaló ünnep, és ez a vonása nehéz időkben mutatkozik meg igazán - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Ha a karácsonyi versek Fortepan fotók lennének
Mindannyian ismerünk néhány karácsonyi verset a gyerekkorunkból és sokan valószínűleg egy-egy jelenetet is elképzeltünk hozzá. Ezt gondolatot vittük most tovább, ahol ünnepi Fortepan válogatásunkban karácsonyi versek részleteit társítottuk a képekhez.
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Mindennél nagyobb szükségünk van most a hitre, a reményre és a szeretetre
Meggyulladt a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján, melyet Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő és Megyesi Ferenc atya gyújtottak meg szombaton a Várban.
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Így teheted fenntarthatóvá a karácsonyfád
Környezeti terhelés szempontjából a karácsony nem a legzöldebb ünnepünk, pedig néhány lépéssel jelentősen csökkenthetnénk az ökológiai lábnyomát. Például azzal, hogy nem veszünk meg minden kacatot, vagy éppen fenntarthatóbbá tesszük a karácsony ékét, a fát.