Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A bátorság lángja mutasson utat!

2016. december 10. 17:31
A harmadik gyertya lángja is fellobbant a város adventi koszorúján szombat este a Szentháromság téren. A bátorsággal összekapcsolt gyertya arra int: merjük vállalni legnagyobb vágyainkat, hogy öröm költözhessen a szívünkbe!

Erre a bátorságra valóban szükségünk is van ahhoz, hogy lélekben felkészülve, megfelelő tartalommal, szeretettel és odafigyeléssel nézhessünk elébe minden hívő keresztény ember legnagyobb ünnepének – mondta Némedi Lajos alpolgármester. – Ünnepeljük, és bízzunk abban, hogy mégis van lehetőség arra, hogy szeretetben, megértésben, egymás kezét fogva éljük az életünket, s adjunk hálát Szűz Máriának, amiért vállalta a szűzanyaságot – intett az alpolgármester, majd Vass Albert soraival kívánt áldott ünnepeket az egybegyűlteknek.

Karácsony készűl, emberek! / Szépek és tiszták legyetek! /Súroljátok föl lelketek, /csillogtassátok kedvetek, /legyetek ujra gyermekek /hogy emberek lehessetek!”

Advent üzenete lehet egy meghívás, bátorítás is, hogy merjük komolyan venni a legmélyebb vágyainkat, s ne essünk abba a csapdába, hogy éppen az elől menekülünk, amire a legjobban szükségünk van – hívta fel a figyelmet Takáts István érseki kancellár.

Az öröm vasárnapja következik most, ha azonban igazán meg akarjuk élni az ünnepet, készülnünk kell rá. Komolyan venni a legmélyebb vágyainkat, amelyek – ha a szívünkbe nézünk – mindig arról szólnak, hogy szeretnénk jók, igazak, bátrak, tiszták lenni. De ahhoz, hogy ezek a vágyak teljesüljenek, szükségünk van a rácsodálkozás képességére: rácsodálkozni a szeretet erejére, az alkotás örömére, hogy általunk ez a világ szebb és jobb lehet. Tudnunk kell szembenézni azzal, ami az életünkben nem jól működik, megbékélni embertársainkkal, megtalálni a szeretet és a megbocsátás hangját. Fontos lenne megtanulnunk a mély érzések megélését és azt, hogyan csendesedjünk el, lépjünk ki a hétköznapokból és találjuk meg a rendkívülit, lényünk isteni gyökereit.

A ma viszont nagyon sokszor bizony nem erről szól. Nem vesszük komolyan a vágyainkat, ahelyett, hogy szembenéznénk, hárítunk és maszatolunk, karácsonyhoz közeledve egyre csak rohanunk, megmaradunk a felszínességnél.

Vegyük komolyan vágyainkat, melyekben az Isten hangja szól, hogy megszülethessen az öröm a szívünkben és általa a környezetünkben, hogy igazi, boldog ünnepünk lehessen!

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.