Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jó szó nem elég, tettre is kell váltani

2016. december 8. 20:39
Az odafigyelésre és a nélkülözők megsegítésére hívta fel a figyelmet a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász csütörtökön az Illatos Advent karácsonyi vásár forgatagában.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű jótékonysági rendezvényen célja az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, illetve figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

Erről Főtisztelendő Szíjártó László, a Veszprémi Katolikus Karitász igazgatója beszélt, aki kitért a szervezet munkájára is. A Karitász önkéntesei egész évben segítik a rászorulókat, karácsony tájékán leginkább tartós élelmiszerrel, meleg ruházattal, kályhával és tüzelővel. Főtisztelendő atya hozzátette: hálás a várostól kapott támogatásért, a VERGA Zrt. például tűzifával teszi könnyebbé a nélkülözők életét.

Úgy tartják, ha fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben. Ezt a fényt hivatott jelképezni minden egyes gyertya, amelyet a Karitász szétosztott a vásár forgatagában. Az értük felajánlott adományból a szervezet a rászorulókat segíti. Az atya arra kérte az összegyűlteket, hogy gyújtsák meg otthon a gyertyát szeretteik körében és mondjanak egy fohászt azokért, akiknek nehezebb sors jutott.

Porga Gyula polgármester Szíjártó László atya szavaira reagálva elmondta, a hála és a köszönet elsősorban a Karitászt illeti. Nem csak az adventi időszakban végzett tevékenységükért, hanem azért a sok évért is, amivel hozzátettek ahhoz, hogy a megyében élő nélkülözők és nehéz sorsúak biztonságban érezhessék magukat.

A polgármester végül egy rövid tanulsággal zárta sorait. Kalkuttai Szent Teréznek egyszer azt mondta egy újságíró, hogy úgysem tud mindenkit megmenteni a Földön, így munkája csupán csepp a tengerben. Ő erre annyit válaszolt: Igen, de azzal az egy cseppel is több a tenger.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az együttérzés és a jó szó sokszor nem elég. Szolidaritásunkat nem csak hangoztatni kell, hanem tettre váltani. A mai jótékonysági rendezvény egy remek példa erre. Az elnök külön örül annak, hogy a szervezet a megye több pontján is karitatív munkát végez.

A fagyos időben a sümegi általános iskolások, illetve a Veszprémi Egyetemi Színpad műsora melengette az arra járók szívét.

Ha valaki segítene, vagy adakozna, több lehetősége van rá. A KaritászPont adománybolt a Vár u. 25. szám alatt várja az új vagy jó állapotban lévő, használt tárgyakat, ruhaneműket, játékokat, háztartási eszközöket és egyéb adományokat. Az anyagi támogatást a szervezet az alábbi számlaszámon fogajda: OTP Bank 11748007-20089175

További információ ITT

 Főtisztelendő Felker Zsolt a Veszprém Főegyházmegye oktatási bizottságának referense megáldotta a mécseseket Főtisztelendő Felker Zsolt a Veszprém Főegyházmegye oktatási bizottságának referense megáldotta a mécseseket

Szabó Virág
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.