Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Halott és megrokkant áldozatok előtt tisztelegtek

2008. április 28. 14:29 // Forrás: www.veszpremmegye.hu
Mindannyiunk közös érdeke, hogy a balesetek száma csökkenjen, és a munkavállalókat biztonságos, az egészségüket nem veszélyeztető munkahelyen foglalkoztassák - mondta dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere a Mementó emlékműnél rendezett ünnepségen a Fűzfői-Gyártelepen. Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a megemlékezés virágát helyezte el az emlékműnél.

A megemlékezést abból az alkalomból rendezték, hogy tisztelegjenek azok előtt, akik munkavégzés közben életüket vesztették, vagy örökre maradandó károsodást szenvedtek. Balatonfűzfőn, különös tekintettel a
Gyártelepen működő társaságokra sajnos már előfordult tragikus kimenetelű üzemi baleset.
Dr. Bóka István beszédében hozzátette: a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet becslése szerint évente kétmillió munkavállaló hal meg a naponta több mint 5000 munkahelyi baleset során. Nagyon sok szenvedést okoznak a nem halálos kimenetelű balesetek, amelyek többnyire maradandó rokkantságot, keresetkiesést, szegénységet okoznak.
Ezt felismerve az ENSZ 1996. április 28-án, az első nemzetközi emléknapon tisztelgett az elhunyt, megsérült vagy megbetegedett dolgozók előtt. 2003 óta minden évben az ENSZ munkaügyi szervezetének koordinálásával megtartják az emléknapot.




A munkavállalóknak munkáltatółkkal együtt mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy biztonságos munkakörülményeket teremtsenek, a munkavállalók kötelessége az előírások betartása - fogalmazott a polgármester.
Az ünnepi beszéd után a megjelentek virágot helyeztek el Szilágyi Bernadett Mementó cí­mű alkotásánál, mely egy felrobbant épület kapuját ábrázolja.

Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.