Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Készüljön fel időben a télre!

2016. november 4. 11:28
A csökkenő látási és tapadási viszonyokra nem csak önmagunkat, az autónkat is fel kell készítenünk. A Toyota Veszprém műszaki vezetője árulta el, mire érdemes odafigyelnünk.

Látni és látszani – ez az egyik legalapvetőbb és legfontosabb szabály, amire oda kell figyelnünk. Különösen igaz ez télen, amikor rosszabbak a látási viszonyok, s gyakori a köd is. A helyzetjelzők, tompított és reflektor fényszórók, valamint a ködlámpák átvizsgálása is elengedhetetlen – tudtuk meg a veszprémi Toyota kereskedés munkatársától.

A szakember a fényszórók opálosodási problémájára is kitért. Mint mondta, a műanyag lámpatestek pár év használat után károsodhatnak az UV-sugárzás miatt, ennek következtében pedig csökken a világítás hatásfoka. – Szervizünkben ezt speciális technikával polírozzuk fel, amivel könnyedén visszanyerhető a világítás gyári ereje – tette hozzá.

– Ha rendben van a világításunk, a következő feladat a gumiabroncsok vizsgálata. Bár Magyarországon nem kötelező, 7 ℃ fok alatt erősen ajánlott a téligumik használata. Ezek minőségének és profilmélységének ellenőrzése is életbevágó jelentőségű – húzta alá, majd megjegyezte, számos külföldi ország megköveteli a téligumik használatát az autósoktól. Sőt, a hólánc is kötelező tartozék lehet az alpesi államokban.

A hideg idő nagyobb megterhelésnek teszi ki a gépjárművek akkumulátorait is. – Érdemes műszeres méréssel ellenőriztetni az akkumulátorok kapacitását, élettartamát még a tél beállta előtt. A diesel üzemanyagot használó autók esetében a mínusz 10 ℃ fokos időjárás érkeztével ajánlott a speciális, téli üzemanyagok tankolása, amelyek minden benzinkúton fellelhetők. Szintén az első téli fagy előtt ajánlott a hűtő-, valamint szélvédőmosó-folyadékok fagypontjának ellenőrzése is – emlékeztetett. Az ablaktörlőkről sem szabad elfeledkezni, a tökéletes kilátás életeket menthet.

A Toyota Veszprém márkafüggetlen szervize akciós ajánlatokkal várja az autósokat. A tíz pontos téli átvizsgálás – Toyota gépjárművekre – már 1990 Ft-os ártól elérhető a Veszprém, Észak-keleti útgyűrű 10. szám alatt.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.