2021. április 12.
//
Gyula névnap

Színházzá is válik a múzeum

2016. október 11. 12:25
Együttműködési megállapodást írt alá a Laczkó Dezső Múzeum és a Veszprémi Egyetem Színpad kedden. A múzeum mostantól helyszínt biztosít a társulat próbáinak és előadásainak - első alkalommal a Pannon UniFest alatt.

A Laczkó Dezső Múzeum eddig is számos alkalommal hívta a társművészetek képviselőit, színházzal, zenével színesítve a kiállítás megnyitók és rendezvényeik programját. 2016 nyarán fedezte fel a Veszprémi Egyetem Színpad munkásságát, melyben meglátta a jövőbeli lehetőségeket. Ezt követően a társulat felkereste az intézményt, hogy művészeti tevékenységükkel bekapcsolódnának a múzeum mindennapjaiba.

„Eddig sokféle kísérletünk volt már, hogy kapcsolatot tudjunk kiépíteni az egyetemmel. Ezek nem mindig voltak sikeresek, ezért nagy öröm számunkra, hogy találtunk egy olyan pontont, ahol az egyetemistákkal együtt tudunk működni” - mondta az aláíráskor S. dr. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

A Veszprémi Egyetemi Színpad fenntartója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, melynek elnöke, Halmay Gábor írta alá a megállapodást, aki úgy fogalmazott, hogy a Veszprémi Egyetemi Színpad elsődleges célja a Pannon Egyetem hallgatóinak lehetőséget nyújtani arra, hogy megismerkedhessenek a dráma világával, a színházi produkciók megvalósításának fázisaival, valamint szeretné, ha minél több művészeti ág egyesülne a létrehozott produkciókban.

s. dr. perémy ágota és halmay gábors. dr. perémy ágota és halmay gábor

„Az együttműködés számunkra bemutatkozási lehetőséget biztosít a város számára is fontos kulturális eseményeken, ezáltal bekerülhetünk Veszprém kulturális köztudatába”- emelte ki.

Első alkalommal a Pannon UniFest szervezésében megrendezendő Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó alkalmából válik színházzá a múzeum. Az ősszel nyíló nagy kiállítások kapcsán is több alkalommal mutatkoznak be a múzeumban a társulat tagjai, kimondottan a kiállításokhoz kapcsolódó performanszokkal és rövid előadásokkal.

Ge. Á.