2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Pannon UniFest másodszorra

2016. október 10. 20:36
Elstartolt az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny, amely idén immár egy teljes héten keresztül nyújtja a kulturális programok, szakmai műhelyek és előadások garmadáját.

A hétfő esti nyitóünnepség helyszíne a Pannon Egyetem B aulája volt. Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a második alkalommal életre hívott rendezvény jó úton halad afelé, hogy beírja magát a város hagyományos fesztiváljai közé. Hozzátette: fontosnak tartja az önkormányzat és az egyetem közötti jó kapcsolat ápolását.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Szeles József, a fesztivál igazgatója fennkölt gondolatok helyett mindenkit buzdított arra, hogy csemegézzen a programok között. Felhívta rá a figyelmet, hogy a programok nem csupán élvezetesek, de a mindennapi életben is kamatoztatható, sokrétű és hiteles tudással, tapasztalatokkal is szolgálhatnak.

Szeles JózsefSzeles József

A fesztivált először tavalyt októberben rendezték meg azzal a céllal, hogy hogy a tehetséges, határon innen vagy határon túl élő magyar fiatalok megmutathassák művészeti tudásukat. Amellett, hogy neves szakmai zsűri és a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak, a versenyzők rengeteg új szakmai tapasztalattal, tanácsokkal és kapcsolatokkal is gazdagodnak. Természetesen nézőként is garantált az élmény.

A látványos művészeti előadások, kisfilmek, hasznos és egyben szórakoztató programok mind a szabadidő értékes eltöltésére szolgálnak. Ráadásul mindezt teljesen ingyen! Idén a Pannon UniFest kísérőrendezvényeként először rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót.

A megnyitót a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai, Jurák Lili éneke, a Pannon Egyetem Kórusa és Kende Mátyás zongoraművész játéka tette színesebbé.

Szabó Virág
Domján Attila

További cikkek

Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Péntek délelőtt a Zöld városban több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte Szarka Tamással, a Ghymes együttes énekesével a Kézfogás című dalt, ami a magyarság összetartozásáról szól. Ez volt az országos és határon túli kezdeményezés központi eseménye idén.
Veszprémben lesz az Ünnepi könyvhét országos megnyitója
Veszprémben lesz az Ünnepi könyvhét országos megnyitója
Június 8. és 10. között, a Kossuth utcán rendezik meg Veszprémben a könyvhetet.
Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de egészségesnek igen!
Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de egészségesnek igen!
Sporttudomány az egészség és teljesítmény szolgálatában címmel tartották meg a XX. Országos Sporttudományi Kongresszust a Pannon Egyetemen. Az országos rendezvény három napon keresztül látja vendégül a szakma jeles képviselőit.
Mediterrán ritmus és szenvedély – egyenesen Sevillából
Mediterrán ritmus és szenvedély – egyenesen Sevillából
Vérpezsdítő tánc, nagy szerelmi hódításokat bemutató operák – Sevilla érzéki arcát mutatta meg a veszprémieknek.
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája
A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola dupla előadás keretében rendezte meg hagyományos néptáncgáláját pénteken az Agórában. Az esemény hatalmas sikert aratott: a több mint kétszázötven táncos egyaránt telt ház előtt léphetett színpadra.