Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pannon UniFest másodszorra

2016. október 10. 20:36
Elstartolt az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny, amely idén immár egy teljes héten keresztül nyújtja a kulturális programok, szakmai műhelyek és előadások garmadáját.

A hétfő esti nyitóünnepség helyszíne a Pannon Egyetem B aulája volt. Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a második alkalommal életre hívott rendezvény jó úton halad afelé, hogy beírja magát a város hagyományos fesztiváljai közé. Hozzátette: fontosnak tartja az önkormányzat és az egyetem közötti jó kapcsolat ápolását.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Szeles József, a fesztivál igazgatója fennkölt gondolatok helyett mindenkit buzdított arra, hogy csemegézzen a programok között. Felhívta rá a figyelmet, hogy a programok nem csupán élvezetesek, de a mindennapi életben is kamatoztatható, sokrétű és hiteles tudással, tapasztalatokkal is szolgálhatnak.

Szeles JózsefSzeles József

A fesztivált először tavalyt októberben rendezték meg azzal a céllal, hogy hogy a tehetséges, határon innen vagy határon túl élő magyar fiatalok megmutathassák művészeti tudásukat. Amellett, hogy neves szakmai zsűri és a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak, a versenyzők rengeteg új szakmai tapasztalattal, tanácsokkal és kapcsolatokkal is gazdagodnak. Természetesen nézőként is garantált az élmény.

A látványos művészeti előadások, kisfilmek, hasznos és egyben szórakoztató programok mind a szabadidő értékes eltöltésére szolgálnak. Ráadásul mindezt teljesen ingyen! Idén a Pannon UniFest kísérőrendezvényeként először rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót.

A megnyitót a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai, Jurák Lili éneke, a Pannon Egyetem Kórusa és Kende Mátyás zongoraművész játéka tette színesebbé.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat Miközben sokáig arról lehetett hallani, hogy hanyatlóban a kultúra, a fiatalok nem olvasnak, a legújabb trendek épp az ellenkezőjéről számolnak be: New Yorkban olvasóbulikat rendeznek, a TikTok-nak köszönhetően öt-tíz éve megjelent regények kerülnek fel az eladási listák élére, most pedig a Z generáció a könyvtárakat célozza meg. 2024. február 16. 18:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.