2021. április 12.
//
Gyula névnap

A népszavazás Veszprémről is szól

2016. szeptember 21. 15:04
Az októberi kvótanépszavazás Porga Gyula szerint a veszprémiek jövőjéről is szól, ezért mindenkit szavazásra bíztat. A kézilabdás Gulyás Péter szintén a részvételre buzdít.

Az október 2-i kvótanépszavazáson olyan ügyben kéri a kormány a véleményünket, amely nem szabadna, hogy pártpolitikai ügy legyen. Ez a népszavazás országos, és nemzeti kérdés, amely a veszprémiekről is szól - mondta Porga Gyula polgármester a Kossuth utcai sajtótájékoztatóján szerda délután.

„A jelenlegi helyzet minden európai országnak stresszhelyzetet okoz, azonban Magyarország az egyetlen, amely megkérdezi a lakosságot arról, hogy a magyar kormány mit képviseljen Brüsszelben”

- mondta.

Nyilvánvalóan sokan, sokfélét gondolnak, és döntenek majd, de azt egyetlen veszpréminek sem szabad elkövetnie, hogy nem vesz részt a szavazáson - fejtette ki véleményét. Porga Gyula azt is elmondta, hogy szerinte a szavazás nem csak az ország és Veszprém jövőjéről, hanem a gyerekeinkről és unokáinkról is szól, ezért arra kéri a helyieket, hogy minél többen menjenek el szavazni.

gulyás péter és porga gyula a kossuth utcángulyás péter és porga gyula a kossuth utcán

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém KC kézilabdázója is szavazásra buzdítja a veszprémieket. A sajtótájékoztatón azt mondta, eddig minden magyarországi választáson részt vett, amin tudott, és fontosnak tartja, hogy minden magyar állampolgár elmondja a véleményét arról, amiről a mostani szavazás szól.

Európát gyakran járva azt mondta: látja, mi folyik nyugaton, és személy szerint nem szeretné, hogy Magyarországon is bekövetkezzen az, amiket ott tapasztal.

„Arra kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni, és a magyarok mutassák meg, hogy miért is védik Európát, és miért is vagyunk magyarok”- fogalmazott.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Harmincegy illegális bevándorló elfogásához vezetett egy baleset, amely a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésben történt. Az embercsempészt nagy erőkkel keresik - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.