Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Egyre többeknek van elege a Wilkommenstkulturból

2016. szeptember 19. 21:11
Bayer Zsolt fórumozott hétfő este a veszprémi Agórában, ahol kifejtette nézőpontját a migráció jelenlegi helyzetéről. Úgy látja, Európa szerte egyre erősödőben vannak azok a hangok, akik nem akarnak migránsokat maguk köré.

Az ENSZ előrejelzése szerint a következő 50 évben megduplázódik a Föld lakossága, mindenhol népességrobbanás következik be, miközben egyedül Európa az, ahol szignifikáns népességcsökkenéssel kell számolni. Az európai kultúrára nézve az iszlám országokból való bevándorlás épp ezért tragikus- mondta el hírportálunknak Bayer Zsolt, a hétfő esti fórum előtt arra a kérdésre válaszolva, hogy miért tartja veszélyesnek a migrációt.

A publicista kifejtette, az iszlám hódító jellege miatt teljesen összeegyeztethetetlen az európai értékekkel. „A világképükből fakad mindaz, ami elutasítja az európai civilizácó leglényegesebb pontjait. Az egyik legújabb felmérés szerint a 25 év alatti franciaországi muszlimok 50%-a utasítja el a francia köztársaságot, mint eszmét, és elveket. Mit keresnek akkor itt?”

Az ellenzék hozzáállása Bayer szerint nem másról szól csupán, hogy Orbánnak ellent mondjanak, miközben nem pártügyről van szó. „Ők mindig Európát emlegetik akár a nemzet előtt is, pedig nyugodtan mondhatjuk, hogy ez Európa ügye.”

' Attól vagyunk demokratikusak, hogy mindenkit befogadunk?'' Attól vagyunk demokratikusak, hogy mindenkit befogadunk?'

Bayer azt mondja, jelenleg nem is Magyarország van a legnagyobb veszélyben, hanem Németország, Franciaország, Olaszország és Belgium. „Mi akkor leszünk csak veszélyben, ha az EU akaratunk ellenére betelepíti a migránsokat. Az ember saját szemével láthatja, hogy sok nyugati nagyvárosban Európa számos tekintetben egész egyszerűen eltűnt.”

Szerinte az Uniónak minimum közösen kellene megvédenie a határait, a csak gazdasági bevándorlókat és a bűnözőket pedig ki kellene utasítani az Unió területéről. „Hogy miért nem teszik ezt meg? Jó kérdés.”

„Nem életszerű, de vagdalkozni sem akarok”

Az európai fehér ember ma eljutott arra a pontra, nemhogy szinten tartani nem tudja magát, de szaporodni sem képes, csak idő kérdése, és elfogyunk, miközben azokból az országokból, ahonnan a migránsok jönnek, kilencszer több ember születik, és ők mind Európába akarnak jönni.

„Csak azok nem gondolkoznak el ezeken a kérdéseken, akinek nincs gyermeke, és a jövő sem érdekli”- ezt Bayer már a lakossági fórumon mondta az Agórában, amelynek előadó terme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

Az újságíró szerint a legtöbb migránst „idehozó” nyugat-balkáni útvonalon érkezők nagy része „érdekes módon” mind azokból az országokból érkeznek - Szíria, Irak, Afganisztán, Pakisztán, és Banglades-, amelyekhez az USÁ-nak elvitathatatlan köze van, éppen ezért a mostani USA rosszabb, mint brezsnyevi Szovjetunió.

Nem életszerű, hogy egy éve döntött úgy hirtelen a másfél millió pénzzel teli migráns, hogy ide akar jönni, ezért erős a gyanú, hogy ezt a népvándorlást valakik csinálják, vagy támogatják, de vagdalkozni nem akarok- mondta.

A világ változik

Bayer szerint Merkel „wir schaffen das” politikája (megoldjuk-a szerk.) és az, hogy a bevándorlók mentik meg az európai munkaerőpiacot, vagy ők termelik majd ki a nyugdíjat, az egyik legnagyobb hazugság, hiszen a számok mást mutatnak: a tavaly érkezett 1,5 millió bevándorlóból a mai napig csupán 52 főt sikerült integrálni és munkába állítani. „Ha jövőre 3 millióan jönnek, akkor már 104 ember dolgozik majd? Szédítő perspektíva!”

Ezek a számok szerinte azért is elképesztőek, mert miközben a bevándorlók sem dolgoznak, Európa a saját fiataljainak sem képes munkát adni. Spanyolországban a fiatalok körében 50% körüli a munkanélküliség.

Bayer szerint aki ma a békebeli Európát akarja megnézni, annak nem a Saría kerületekkel és no-go zónákkal terhelt Párizsba, vagy akár Londonba kellene ellátogatnia, hanem a „mindig lesajnált és lenézett” Prágába, Krakkóba, Varsóba, Pozsonyba, vagy épp Budapestre, ugyanis ezek a városok még nem vesztették el valódi, európai arcukat.

Bayer azonban nem látja túlságosan tragikusan a helyzetet, hiszen mint mondta, Németországtól elkezdve Franciaországon és Ausztrián át egészen Belgiumig erősödőben vannak azok a hangok, akiknek elege van a változó Európából és a Wilkommenskulturból.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.