2021. április 13.
//
Ida névnap

Egyre többeknek van elege a Wilkommenstkulturból

2016. szeptember 19. 21:11
Bayer Zsolt fórumozott hétfő este a veszprémi Agórában, ahol kifejtette nézőpontját a migráció jelenlegi helyzetéről. Úgy látja, Európa szerte egyre erősödőben vannak azok a hangok, akik nem akarnak migránsokat maguk köré.

Az ENSZ előrejelzése szerint a következő 50 évben megduplázódik a Föld lakossága, mindenhol népességrobbanás következik be, miközben egyedül Európa az, ahol szignifikáns népességcsökkenéssel kell számolni. Az európai kultúrára nézve az iszlám országokból való bevándorlás épp ezért tragikus- mondta el hírportálunknak Bayer Zsolt, a hétfő esti fórum előtt arra a kérdésre válaszolva, hogy miért tartja veszélyesnek a migrációt.

A publicista kifejtette, az iszlám hódító jellege miatt teljesen összeegyeztethetetlen az európai értékekkel. „A világképükből fakad mindaz, ami elutasítja az európai civilizácó leglényegesebb pontjait. Az egyik legújabb felmérés szerint a 25 év alatti franciaországi muszlimok 50%-a utasítja el a francia köztársaságot, mint eszmét, és elveket. Mit keresnek akkor itt?”

Az ellenzék hozzáállása Bayer szerint nem másról szól csupán, hogy Orbánnak ellent mondjanak, miközben nem pártügyről van szó. „Ők mindig Európát emlegetik akár a nemzet előtt is, pedig nyugodtan mondhatjuk, hogy ez Európa ügye.”

' Attól vagyunk demokratikusak, hogy mindenkit befogadunk?'' Attól vagyunk demokratikusak, hogy mindenkit befogadunk?'

Bayer azt mondja, jelenleg nem is Magyarország van a legnagyobb veszélyben, hanem Németország, Franciaország, Olaszország és Belgium. „Mi akkor leszünk csak veszélyben, ha az EU akaratunk ellenére betelepíti a migránsokat. Az ember saját szemével láthatja, hogy sok nyugati nagyvárosban Európa számos tekintetben egész egyszerűen eltűnt.”

Szerinte az Uniónak minimum közösen kellene megvédenie a határait, a csak gazdasági bevándorlókat és a bűnözőket pedig ki kellene utasítani az Unió területéről. „Hogy miért nem teszik ezt meg? Jó kérdés.”

„Nem életszerű, de vagdalkozni sem akarok”

Az európai fehér ember ma eljutott arra a pontra, nemhogy szinten tartani nem tudja magát, de szaporodni sem képes, csak idő kérdése, és elfogyunk, miközben azokból az országokból, ahonnan a migránsok jönnek, kilencszer több ember születik, és ők mind Európába akarnak jönni.

„Csak azok nem gondolkoznak el ezeken a kérdéseken, akinek nincs gyermeke, és a jövő sem érdekli”- ezt Bayer már a lakossági fórumon mondta az Agórában, amelynek előadó terme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

Az újságíró szerint a legtöbb migránst „idehozó” nyugat-balkáni útvonalon érkezők nagy része „érdekes módon” mind azokból az országokból érkeznek - Szíria, Irak, Afganisztán, Pakisztán, és Banglades-, amelyekhez az USÁ-nak elvitathatatlan köze van, éppen ezért a mostani USA rosszabb, mint brezsnyevi Szovjetunió.

Nem életszerű, hogy egy éve döntött úgy hirtelen a másfél millió pénzzel teli migráns, hogy ide akar jönni, ezért erős a gyanú, hogy ezt a népvándorlást valakik csinálják, vagy támogatják, de vagdalkozni nem akarok- mondta.

A világ változik

Bayer szerint Merkel „wir schaffen das” politikája (megoldjuk-a szerk.) és az, hogy a bevándorlók mentik meg az európai munkaerőpiacot, vagy ők termelik majd ki a nyugdíjat, az egyik legnagyobb hazugság, hiszen a számok mást mutatnak: a tavaly érkezett 1,5 millió bevándorlóból a mai napig csupán 52 főt sikerült integrálni és munkába állítani. „Ha jövőre 3 millióan jönnek, akkor már 104 ember dolgozik majd? Szédítő perspektíva!”

Ezek a számok szerinte azért is elképesztőek, mert miközben a bevándorlók sem dolgoznak, Európa a saját fiataljainak sem képes munkát adni. Spanyolországban a fiatalok körében 50% körüli a munkanélküliség.

Bayer szerint aki ma a békebeli Európát akarja megnézni, annak nem a Saría kerületekkel és no-go zónákkal terhelt Párizsba, vagy akár Londonba kellene ellátogatnia, hanem a „mindig lesajnált és lenézett” Prágába, Krakkóba, Varsóba, Pozsonyba, vagy épp Budapestre, ugyanis ezek a városok még nem vesztették el valódi, európai arcukat.

Bayer azonban nem látja túlságosan tragikusan a helyzetet, hiszen mint mondta, Németországtól elkezdve Franciaországon és Ausztrián át egészen Belgiumig erősödőben vannak azok a hangok, akiknek elege van a változó Európából és a Wilkommenskulturból.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák - derül ki az Alteo energetikai csoport megbízásából készült felmérésből.
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.
Épült: az örök emberszeretet nevében
Épült: az örök emberszeretet nevében
Az Erzsébet-liget végén a fák mögött rejtőzik az egykori gyermekkórház hatalmas épülete, amely immáron negyed évszázada üresen és funkció nélkül tűri az idő vasfogát és szolgál a graffitisek gyakorlótereként. Cikkünkben bemutatjuk az épület történetét, két világháborún és rendszerváltáson át, mielőtt az Európa Kulturális Főváros keretében hamarosan új funkciójában születne újjá.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.