Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Seszták Miklós Veszprémben: a legrosszabb, amit tehetünk, az a közöny

2016. szeptember 8. 19:35
A jelenlegi migrációs helyzet hatásait nem most, hanem 10-20 év múlva fogjuk igazán a bőrünkön érezni. Ahhoz, hogy ezt megváltoztassuk, most kell cselekedni – mondta a fejlesztési miniszter csütörtök este a Hangvillában.

Veszprémben kezdte meg a kvótanépszavazással kapcsolatos országjáró fórumsorozatát a Fidesz.

A minden választókerületbe tervezett eseményeken arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy mekkora veszélyeket rejt az illegális bevándorlás, valamint arra buzdítják az embereket, hogy menjenek el szavazni, és voksoljanak a nemre, hisz ez az egyetlen módja annak, hogy Brüsszelnek egyértelmű üzenetet küldjünk: nem akarjuk tőlünk eltérő kultúrájú emberek kényszerbetelepítését Magyarországra- mondta Seszták Miklós a fórum előtti sajtótájékoztatón.

A fejlesztési miniszter elmondta: nem kockáztathatjuk Magyarország jövőjét, hiszen csak egy eredményes, és a nemek többségét hozó népszavazás esetén lehetünk olyan választási helyzetben, hogy meg tudjuk állítani Brüsszel „ördögi tervét”, és vele együtt a kultúránkat veszélyeztető folyamatokat.

Ovádi Péter a fidesz választókerületi elnöke, és Seszták Miklós fejlesztési miniszterOvádi Péter a fidesz választókerületi elnöke, és Seszták Miklós fejlesztési miniszter

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a brüsszeli mechanizmust a parlament csak akkor tudja megtámadni, ha az ország egy erős üzenetet küld az Európai Unió vezetése felé.

Az emberekben van egy alapfeszültség, hiszen ma egy olyan világban élünk, hogy ahelyett, hogy olyan pátoszi problémákkal foglalkoznánk, mint például a globális felmelegedés megállítása, arról kell beszélnünk, hogy 10-20 év múlva lesz-e egyáltalán európai, vagy magyar kultúra, és nem egy iszlám fennhatóságú rendszerben fogunk-e élni. Ez ijesztő - ez már Seszták Miklós fórumán hangzott el a Hangvilla harmadik emeletén, amely csordultig megtelt érdeklődőkkel.

A lazább hangvételű beszélgetésen a tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a magyarok történelmük során mindig Európát védték, a legtöbbször fegyverekkel, most azonban csak a szavazás az, amellyel sikerülhet leállítanunk azokat a folyamatokat, melyek hosszabb távon nem csak Magyarország, hanem az egész kontinens identitását veszélyeztetik - utalt az Európa-szerte egyre szaporodó No-Go zónákra, a terrorizmusra, és a Saría rendőrségekre, mindezt statisztikákra és elemzésekre alapozva.

Szerinte fontos lenne megérteni azt is, hogy a jelenlegi migrációs helyzet hatásai nem most, hanem hosszú távon, 10-20 év múlva fogják igazán éreztetni hatásukat.

Seszták úgy véli, hiába bagatellizálják el sokan, de az igazság az, hogy jelenleg történelmi időket élünk, melyben most tudunk úgy cselekedni, hogy ne kockáztassuk Magyarország jövőjét.

„Most kell kimondanunk, hogy a kényszerbetelepítés jogtalan magatartás, és nem akarunk más identitású, vallású és gondolkodású embereket szomszédainknak”

- mondta a miniszter, aki szerint a legrosszabb, amit ebben a helyzetben tehetünk a közöny, és az, hogy nem megyünk el szavazni.

A tárcavezető úgy látja, három részre lehet osztani azokat, akik ma Európába akarnak jönni:

1-2% körülire teszi azok arányát, akik valóban háború elől menekülnek, és szükségük van védelemre, 80-85%-ra azokat, akik csak a segélyezés és az európai életszínvonal miatt jönnek, és 10-15%-ra teszi a „káoszkeltők”, vagyis azok arányát, akik semmi másért nem jönnek, csak azért, hogy a nők molesztálásával, terrorral, és más erőszakos cselekedetekkel megfélemlítsék és hosszútávon a „szép Európánkat uralom alá vegyék."

Seszták szerint a nemre való szavazással nem csak a hazai ellenzéknek, hanem egész Európa számára kell megmutatni, hogy ezzel Magyarország lakossága nem ért egyet.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.