2021. május 9.
//
Gergely névnap

Seszták Miklós Veszprémben: a legrosszabb, amit tehetünk, az a közöny

2016. szeptember 8. 19:35
A jelenlegi migrációs helyzet hatásait nem most, hanem 10-20 év múlva fogjuk igazán a bőrünkön érezni. Ahhoz, hogy ezt megváltoztassuk, most kell cselekedni – mondta a fejlesztési miniszter csütörtök este a Hangvillában.

Veszprémben kezdte meg a kvótanépszavazással kapcsolatos országjáró fórumsorozatát a Fidesz.

A minden választókerületbe tervezett eseményeken arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy mekkora veszélyeket rejt az illegális bevándorlás, valamint arra buzdítják az embereket, hogy menjenek el szavazni, és voksoljanak a nemre, hisz ez az egyetlen módja annak, hogy Brüsszelnek egyértelmű üzenetet küldjünk: nem akarjuk tőlünk eltérő kultúrájú emberek kényszerbetelepítését Magyarországra- mondta Seszták Miklós a fórum előtti sajtótájékoztatón.

A fejlesztési miniszter elmondta: nem kockáztathatjuk Magyarország jövőjét, hiszen csak egy eredményes, és a nemek többségét hozó népszavazás esetén lehetünk olyan választási helyzetben, hogy meg tudjuk állítani Brüsszel „ördögi tervét”, és vele együtt a kultúránkat veszélyeztető folyamatokat.

Ovádi Péter a fidesz választókerületi elnöke, és Seszták Miklós fejlesztési miniszterOvádi Péter a fidesz választókerületi elnöke, és Seszták Miklós fejlesztési miniszter

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a brüsszeli mechanizmust a parlament csak akkor tudja megtámadni, ha az ország egy erős üzenetet küld az Európai Unió vezetése felé.

Az emberekben van egy alapfeszültség, hiszen ma egy olyan világban élünk, hogy ahelyett, hogy olyan pátoszi problémákkal foglalkoznánk, mint például a globális felmelegedés megállítása, arról kell beszélnünk, hogy 10-20 év múlva lesz-e egyáltalán európai, vagy magyar kultúra, és nem egy iszlám fennhatóságú rendszerben fogunk-e élni. Ez ijesztő - ez már Seszták Miklós fórumán hangzott el a Hangvilla harmadik emeletén, amely csordultig megtelt érdeklődőkkel.

A lazább hangvételű beszélgetésen a tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a magyarok történelmük során mindig Európát védték, a legtöbbször fegyverekkel, most azonban csak a szavazás az, amellyel sikerülhet leállítanunk azokat a folyamatokat, melyek hosszabb távon nem csak Magyarország, hanem az egész kontinens identitását veszélyeztetik - utalt az Európa-szerte egyre szaporodó No-Go zónákra, a terrorizmusra, és a Saría rendőrségekre, mindezt statisztikákra és elemzésekre alapozva.

Szerinte fontos lenne megérteni azt is, hogy a jelenlegi migrációs helyzet hatásai nem most, hanem hosszú távon, 10-20 év múlva fogják igazán éreztetni hatásukat.

Seszták úgy véli, hiába bagatellizálják el sokan, de az igazság az, hogy jelenleg történelmi időket élünk, melyben most tudunk úgy cselekedni, hogy ne kockáztassuk Magyarország jövőjét.

„Most kell kimondanunk, hogy a kényszerbetelepítés jogtalan magatartás, és nem akarunk más identitású, vallású és gondolkodású embereket szomszédainknak”

- mondta a miniszter, aki szerint a legrosszabb, amit ebben a helyzetben tehetünk a közöny, és az, hogy nem megyünk el szavazni.

A tárcavezető úgy látja, három részre lehet osztani azokat, akik ma Európába akarnak jönni:

1-2% körülire teszi azok arányát, akik valóban háború elől menekülnek, és szükségük van védelemre, 80-85%-ra azokat, akik csak a segélyezés és az európai életszínvonal miatt jönnek, és 10-15%-ra teszi a „káoszkeltők”, vagyis azok arányát, akik semmi másért nem jönnek, csak azért, hogy a nők molesztálásával, terrorral, és más erőszakos cselekedetekkel megfélemlítsék és hosszútávon a „szép Európánkat uralom alá vegyék."

Seszták szerint a nemre való szavazással nem csak a hazai ellenzéknek, hanem egész Európa számára kell megmutatni, hogy ezzel Magyarország lakossága nem ért egyet.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
A fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a múltheti veszprémi látogatása során kérdeztük az önkéntességről. Szerinte a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb az önkéntesség támogatása.
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Harmincegy illegális bevándorló elfogásához vezetett egy baleset, amely a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésben történt. Az embercsempészt nagy erőkkel keresik - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.