2021. május 9.
//
Gergely névnap

Továbbra is a nemre buzdít a Fidesz

2016. szeptember 7. 12:07
A Fidesz szerint az október 2-ai kvótareferendum nemzeti ügy, ezért mindenkit az urnák elé hívnak. Veszprémben magas részvételi arányra számítanak. Porga Gyula szerint fontos, Magyarországhoz hasonlóan Veszprém is megőrizze azt a nyugodtságot és biztonságot, amely eddig a várost jellemezte.

Európa példátlan migrációs hullámmal néz szembe, csak tavaly több mint másfél millió illegális bevándorló lépte át a határokat. Több mint egy éve a magyar kormány úgy határozott, hogy a déli határvonalat határzárral erősíti meg. Akkor sokan bíráltak minket, ma azonban az látszik, hogy már a nyugatiak is építik a saját kerítéseiket - mondta szerda délelőtt a népszavazással kapcsolatos sajtótájékoztatóján Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületének elnöke.

Annak ellenére, hogy rájöttek, mekkora veszélyeket rejteget az illegális bevándorlás,-nizzai, párizsi, és brüsszeli terrorcselekmények,- az európai vezetők és bürokraták továbbra is a kvótacsomaggal szeretnének „megajándékozni” minket, melyet a magyar kormány már a legelső időktől kezdve határozottan elutasít. A Fidesz szerint a kvótareferendum nemzeti ügy, ezért arra kéri a magyar állampolgárokat, hogy október másodikán szavazzanak nemmel a kötelező betelepítési kvóta ellen - hangsúlyozta Ovádi Péter.

Ovádi PéterOvádi Péter

Hozzátette: ha érvényes lesz a népszavazás, akkor Magyarország a hátárzár mellett közjogilag is meg tudja majd védeni magát.

Ovádi szerint a Fidesz nem tudja értelmezni, és tétlenül áll azon ellenzéki hozzáállás mellett, miszerint otthon kell maradni, hiszen „a népszavazás a demokrácia legfelsőbb szintje”.

Porga Gyula szerint a nemre való szavazás azért is fontos, hogy Magyarországhoz hasonlóan Veszprém is megőrizze azt a nyugodtságot és biztonságot, amely eddig a várost jellemezte.

A városi képviselőtestület hónapokkal ezelőtt döntött amellett, hogy támogatja a kormány azon lépését, hogy védje meg határait, és ne engedje az önkéntelen betelepítést se Magyarország területére, se Veszprémbe.

Porga gyula polgármesterPorga gyula polgármester

A polgármester azt mondta, minden veszprémi segítségére szükség van, hogy sikeres legyen a népszavazás. Kérdésünkre kifejtette, hogy országszerte magas részvételi arányra számítanak, a közvélemény-kutatók előrejelzései kicsit 50% feletti értékekről szólnak. Úgy véli, Veszprémben az országos átlag felett fognak az urnákhoz járulni október másodikán.

A veszprémi Fidesz a jövőben a kampány keretében további megmozdulásokat tervez: a jövőben a városba érkezik, és előadást tart dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Nógrádi György és Bayer Zsolt is.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
A fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a múltheti veszprémi látogatása során kérdeztük az önkéntességről. Szerinte a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb az önkéntesség támogatása.
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Baleset vezetett 31 illegális bevándorló elfogásához Veszprém megyében
Harmincegy illegális bevándorló elfogásához vezetett egy baleset, amely a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésben történt. Az embercsempészt nagy erőkkel keresik - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.