Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Háromezerrel növelik a rendőrség létszámát

2016. augusztus 10. 16:43 // Forrás: MTI
Az illegális bevándorlás és a déli határra nehezedő migrációs nyomás tartós lesz, ezért a kormány háromezerrel növeli a rendőrség létszámát a határőrizet megerősítése érdekében - jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár a szerdai kormányülés közben tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a határvadász századok létszámát emelik, a toborzás és kiképzés mielőbbi megszervezése a belügyminiszter feladata. Ennek részleteiről a jövő héten adnak tájékoztatást.

A kormány a lépést azzal indokolja, hogy az illegális bevándorlás és a déli határra nehezedő migrációs nyomás tartós lesz.

Tuzson Bence a határőrségre vonatkozó kérdésre elmondta, hogy értékelésük szerint egy szervezetben jobban lehet irányítani a rendőrséget, így a közös irányítás megmarad.

Megkérdezték arról is, hogy német európai parlamenti képviselők az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették azoktól a tagországoktól, amelyek szerintük nem tanúsítanak szolidaritást az EU bevándorlás-politikájában. Az államtitkár azt felelte: Magyarország határozottan elutasít minden ilyen felvetést, nem lehet összekapcsolni ezeket a kérdéseket.

A Röszkéről vonattal érkezett illegális bevándorlók gyalogolnak Hegyeshalom utcáján márciusban.A Röszkéről vonattal érkezett illegális bevándorlók gyalogolnak Hegyeshalom utcáján márciusban.

Nem kegy, hogy egy ország milyen támogatásra jogosult, hanem azt meg kell kapnia, mert az unió tagja és tesz ennek érdekében - szögezte le, példaként hozva a piacok megnyitását. A kezdeményezést álságosnak, negatívnak és károsnak ítélte, hangsúlyozva: az illegális bevándorlást meg kell állítani, és nem lassítani kell vagy "álszolidaritást" vállalni.

Az október 2-i kvótareferendum kampányköltségeit firtató kérdésre pedig azt válaszolta, hogy erre az elszámolási időszak végén lehet pontos választ adni, a tájékoztató kampányra keretszerződés él. Tuzson Bence azzal érvelt annak folytatása mellett, hogy a cél alapvetően az, hogy világossá tegyék mindenki számára, hogy ezen a népszavazáson nemet kell mondani Brüsszel javaslataira, és hogy Magyarország nem akarja a kényszerbetelepítést.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.