Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
17°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
17°C

A soul szerelmese

2016. július 15. 8:45 // Forrás: Ecoport
Először látogat Magyarországra Lisa Stansfield, akit július 15-én láthatunk a Veszprém Aréna színpadán.

Kevesen tudják, hogy a brit énekesnő a 2000-es évektől színésznőként is szép sikereket ért el hazájában. Olyan szerepekben tűnik fel többek között, mint Ruth Williams a John Maybury rendezte The Egde Of Love (A szerelem határai) című filmben, vagy mint Miss Marple a Goldplated című TV sorozatban, színpadon pedig a Vagina monológok című darabban debütált. Legutóbb Elaine Constantine filmjében, a 2014-es Northern Soulban vállalt szerepet.

Ám színpadi és filmes karrierje mellett Lisa soha nem fordított hátat a zenének. Az elmúlt évtizedekben magával ragadó hangjának és kortalan popdalainak köszönhetően Lisa Stansfield a slágerlisták élére jutott az Atlanti-óceán mindkét partján, énekelt George Michaellel és a Queennel, többször nyert Brit és Ivor Novello díjat.

Amikor Stansfield először elmondta a középiskolai pályaválasztási tanácsadójának, hogy híres énekesnő szeretne lenni, az egyszerűen kinevette. Ma már nem nevetne: Lisa albumai – több mint 15 millió eladott példánnyal és legalább 20 vezető slágerrel – igazi nemzetközi sikert arattak. Háromszor nyerte el a legrangosabb brit zenei díjat, a BRIT award-ot.

Legutóbbi, hetedik albuma, a Seven 2014 februárjában jelent meg, egy évtizeddel az azt megelőző után. Saját bevallása szerint a soul-os hangzás újbóli térnyerése, Adele, Amy Winehouse és Duffy sikerei ösztönözték arra, hogy újra stúdióba vonuljon. A lemez zenei anyagát az énekesnő soul iránti rajongása inspirálta, és egyben annak a 10 évnek is adózik, melyek alatt különböző klubokban énekelt.

A '80-as, '90-es években a világ egyik legnépszerűbb popsztárjaként jegyzett brit énekesnő július 15-én legkedveltebb slágereit hozza el a veszprémi közönségnek.

Ecoport

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.