Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
22°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
22°C

Rozé, Rizling és Jazz?

2016. július 7. 15:25 // Forrás: Ecoport
Mészáros Zoltán fesztiváligazgató ajánlja a ma induló Rozé Rizling Jazz Napokat.

Rozé: mert a nyár bora, a frissesség és a fiatalosság üzenete. Rizling: mert a szívünkhöz legközelebbi, Balatonfüred-Csopaki borvidék legjellemzőbb, tradicionális fajtája, a klasszikus fröccsök alapja. Jazz és bor együtt pedig azért, mert egy tőről fakadnak: ahogy egy jazz szerzemény az improvizációk miatt sosem ugyanolyan, a bor is mindig más, változik, alakul.

Célunk, hogy a veszprémi vár főterén, az elsősorban nemzetközi fellépőkre épülő és belépőjegyes nagyszínpadi koncertek mellett legyen egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett „mini-fesztivál” is, ami körbeöleli a nagyszínpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt élményt a látogatóknak. A Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos gasztro-kulturális rendezvény, ahol a „30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében kifejezetten a Balatoni borrégió pincészetei lakják be az Óváros téri borfalut, körbevéve a színpadot, ahol esténként három zenekar mutatkozik be. A rendezvény a borgasztronómia tekintetében a „terroir” szemlélet mentén válogatja össze a borászatokat, a vezetők mellett a feltörekvő, kevésbé ismert pincészeteknek is lehetőséget adva.

A borászatok mellett a gasztronómiai kínálatban a hagyományosabb ételek mellett teret kapnak a helybéli őstermelők és kézművesek, sajt, sonka és csokoládé-készítők is.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei tekintetben is ellenpontja a VeszprémFest nagyszínpadának; itt szinte kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok több mint fele jazz – elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú jazz –, emellett teret kapnak a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, funk, fusion vagy rockabilly is. Ahogy a legfiatalabb borászatoknak, úgy a legfiatalabb pályakezdő zenészeknek is helye van a legizgalmasabb helyi zenekarok mellett.

A fesztivál a 6. évadjára készül, a tavalyi év rekord látogatottsága következtében egy új teret, a Városháza teret is elfoglalva, vendég borrégióként pedig Pannonhalmát fogadva.

Mészáros Zoltán
fesztiváligazgató

Fotó: Babják Tamás

Ecoport

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.