Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Több mint ezer migráns próbált bejutni az országba

2016. július 6. 9:22 // Forrás: mti
Az elmúlt 24 órában 1060 illegális bevándorló kísérelt meg Magyarországra jutni - erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

Bakondi György elmondta: 190-en sikeresen átjutottak a kerítésen, 870 ember átjutását pedig megakadályozták a magyar hatóságok. Arra számít, lesz visszatartó ereje az új határellenőrzési rendszernek, mivel jelentős lehet a megelőző hatása, ha az illegális bevándorlók azt látják, nem érdemes próbálkozniuk, mivel 100 százalékban elfogják őket. Az új szabályok szerint, ha elfogják a bevándorlót és nem történt bűncselekmény, akkor szabálysértési eljárás keretében visszakísérik őt az áteresztő kapuhoz. Ott tájékoztatják arról, hol adhatja be a kérelmét és visszaküldik a kerítés túloldalára. Bakondi György ismertetése szerint a migránsok együttműködőek, tudomásul veszik a tájékoztatást. Jelenleg 300-350-an várakoznak Tompánál és Röszkénél a tranzitzónákban.

A főtanácsadó arról is beszámolt, hogy megerősítették a határvédelmi erőket, összesen 10 ezer katona és rendőr teljesít szolgálatot az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. A technikai eszközöket is megnövelték, hőkamerákat, helikoptereket használnak, mivel azt tapasztalták, hogy a határ túloldalán az embercsempész szervezetek szintén ilyen eszközöket használnak arra, hogy a magyar járőrözést kifigyelve találjanak olyan pontot, ahol be tudnak jutni az országba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.