Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kulturális programszemle a vakációra

2016. június 22. 23:39
A forró nyári napokat a strand mellett az igazi eltölteni, alternatívaként azonban számtalan kulturális program áll rendelkezésünkre a nyáron. Összegyűjtöttük, mikre érdemes odafigyelni.

Városi Művelődési Központ (Táborállás tér 1.)

Június 26-án vasárnap 15 órától 20 óráig Családi nap keretében kapcsolódhatnak ki a lakók a Veszprémvölgyben. A rendezvényen Mosolyvár Játszóház és a Zabszalma Zenekar szórakoztatja a kicsiket, a nagyobbakat pedig a Winners Versenytánc Egyesület műsora, illetve a Lung C’uan Tao Kung Fu School bemutatója várja. Este hét órától fellép az X Faktor győztese, Oláh Gergő.

Július 7-én csütörtökön az Agóra előtti parkban a Z’mirim Diák Klezmerzenekar, a Naim Klezmerzenekar, valamint a Jack A Kabel zenekar ad bemutatkozó koncertet este hat órától.

Augusztus 18-án csütörtökön és 19-én, pénteken Nemzetközi Folklóresteknek fog helyszínt biztosítani az Óváros tér. A rendezvény Grúzia, Egyiptom, Horvátország, Argentina és a Felvidék világát is közelebb hozza majd a látogatókhoz. A programok mindkét napon este hét órától zajlanak.

Augusztus 7-én, vasárnap Veszprémi Vigasságok címmel egész napos nép- és iparművészeti kirakodóvásár kerül megrendezésre az Óváros téren, melyet táncegyesületek és kulturális egyesületek szereplései kísérnek, négy órától pedig fellép a Csurgó Zenekar.

Fotó: Veszprém InfóFotó: Veszprém Infó

Laczkó Dezső Múzeum ( Erzsébet sétány 1.)

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 2016. július 1-én, pénteken 18 órakor nyitja meg a KAPCSOLATOK (KÁDÁR TIBOR 70) című új időszaki kiállítását. Kádár Tibor 1946-ban született Kolozsvárott. Sokszoros zaklatás és politikai nézeteltérés miatt ekkor kérte végleges kitelepedését Magyarországra. Családjával az 1980-as évek végétől Veszprémben él.

Augusztus 20-án az Államalapítás Ünnepén 14 órától 18 óráig Családi programot szervez a múzeum. A programok között tárlatvezetések, kenyérszentelés, kézműves játszóház és a Kabóca Bábszínház előadása is szerepel.

Aktuális kiállítások:

2016. június 25. . - 2016. október 15.
A „rénnyáj haladtában...” Válogatás szibériai nyelvrokonaink tárgyi világából című kamarakiállítás

2016. április 28. - 2016. október 02.
A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum a 2016. április 28-án, csütörtökön nyitotta meg
„SZERZETES, FŐPAP, HAZAFI: Széchényi Pál. A nagycenki múmia kutatása” című
kiállítását. A tárlat a Győri Hittudományi Főiskola vándorkiállítása.

Június 26-ig még megtekinthető a „PAPÍRSÁRKÁNYOK, PÖRGETTYŰK ÉS BABÁK JAPÁNBÓL” című kiállítás is, amely a Japán Alapítvány Budapesti Irodájának vándorkiállítása.

Fotó: LDMFotó: LDM

Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ (Vár u. 31.)

Június 29-én, szerdán 17 órakor bemutatásra kerül „A halimbai esperes nyomában” című dokumentumfilm. A vetítés előtt bakonyi gyógynövényekből készült teák kóstolására is lehetőség lesz.

Szintén 29-én, 19 órától a Bran ír népzenei együttes, július 2-án, szombaton 19 órától pedig a Misina duda együttes ad koncertet. Utóbbira a belépőjegy ára 2000 Ft.

Egész nyáron (egészen pontosan szeptember 8-ig) megtekinthető az Irgamasság Szentéve és a Katolikus Karitász alapításának 85. és újraindulásnak 25. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás, mely a „Megesett rajtuk a szíve” címet viseli.

A XI. Nyári Orgonavarázs alkalmából négy egyházzenei est is megszervezésre kerül az Árpádházi Szent Margit templomban június 26-án, július 17-én, augusztus 7-én és augusztus 28-án egységesen 20 órától.

Fotó: Turista ÉremFotó: Turista Érem

vehir.hu
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.